Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας η διέξοδος

Στο Ηράκλειο Κρήτης περιόδευσε και μίλησε, χτες, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναπτύσσοντας τις θέσεις του Κόμματος

Στο Ηράκλειο της Κρήτης περιόδευσε χτες το μεσημέρι, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου μίλησε σε κεντρική εκδήλωση των οργανώσεων Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του, τόνισε ότι η πολιτική εξόρμηση και επικοινωνία του Κόμματος με το λαό, μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, της αντιλαϊκής πολιτικής και των σκανδάλων, των αντεργατικών μεθοδεύσεων, των αντιλαϊκών σεναρίων και της προσπάθειας χειραγώγησης, για μια ακόμη φορά, του λαού μας όπως είπε, θέλει να στείλει το μήνυμα ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει λύση.

Γι' αυτό το λόγο, από άλλους ομολογημένος και από άλλους ανομολόγητος στόχος, επιδίωξη και ευχή, είπε, είναι η μείωση της επιρροής του ΚΚΕ και της δύναμής του μέσα στο λαό. Αλλά, τόνισε: «Μάταιος κόπος. Το ΚΚΕ εξακολουθεί να δυναμώνει σταθερά και μόνιμα χωρίς άλματα στο κενό, ούτε με εμφανίσεις διάττοντα αστέρα. Δεν αναφέρομαι στις δημοσκοπήσεις που το επιβεβαιώνουν αυτό, σημείωσε, αλλά στο ίδιο το κύρος, της σιγουριάς και της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει ευρύτερα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, στην εργατική τάξη και στους νέους. Γι' αυτό και λυσσάνε, δεν τους βγαίνουν οι σχεδιασμοί τους. Γι' αυτό όμως και παίρνουν πρόσθετα μέτρα, όπως η αποσιώπηση της δράσης και των θέσεών του, η διαστρέβλωσή τους, καθώς και η οργάνωση προσπάθειας να παρέμβουν στο εσωτερικό του Κόμματος με κάθε τρόπο».

Πρόσθεσε ότι μόνιμος στόχος τους δεν είναι άλλος από την προσπάθεια δημιουργίας προβλημάτων και μέσα στο Κόμμα και στον περίγυρό του, η προσπάθεια άσκησης πίεσης με βασικό σκοπό την αλλαγή πλεύσης του, την αλλαγή της στρατηγικής και της πολιτικής του γραμμής. Ομως, υπογράμμισε, «δε θα τους γίνει το χατίρι. Το Κόμμα έχει τεράστια εμπειρία από όλες αυτές τις επιθέσεις. Μόνο τα συλλογικά και εκλεγμένα όργανα και οι οργανώσεις του Κόμματος με βάση το καταστατικό του, όχι από την τυπική άποψη αλλά από την ουσιαστική, έχουν, αντικειμενική και ολοκληρωμένη γνώμη και γνώση και για τα στελέχη και για την προσφορά τους, μόνον αυτά επεξεργάζονται και έχουν λόγο για τη στρατηγική και πολιτική του Κόμματος, για τις θέσεις του. Δεν πέφτει κανένας λόγος, συνέχισε, στην αστική τάξη, στους υπηρέτες της και τα δημοσιογραφικά φερέφωνά της, για όλα αυτά. Και με αυτήν την απολυτότητα αρχών και σοβαρότητας πρέπει να αντιμετωπίζουν όλοι οι κομμουνιστές και φίλοι του Κόμματος τα σενάρια παρέμβασης του αντιπάλου μέσα στο Κόμμα για την αλλαγή της πολιτικής του, γιατί η πολιτική του Κόμματος γι' αυτούς είναι το ψητό, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αυτό στην πραγματικότητα τους ενοχλεί και τους κόφτει».

Την ίδια στιγμή, επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, οι ίδιοι κύκλοι αναδεικνύουν και διαφημίζουν κόμματα που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του μεγάλου κεφαλαίου, των μηχανισμών της ΕΕ, όπως είναι ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, ή ο ΛΑ.Ο.Σ. Εχει εντοπιστεί απ' όλους πως απολαμβάνουν προκλητικής προβολής από τα ΜΜΕ ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας, ο Αδωνις και ο Καρατζαφέρης. Επί παντός επιστητού, το τελευταίο διάστημα, βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις. Τον ΛΑ.Ο.Σ. τον χρησιμοποιούν και ως λαγό της αντικομμουνιστικής επίθεσης. Βγαίνει ο βουλευτής του Αδωνις Γεωργιάδης και πετάει μια προβοκάτσια για το Γερμανό ή ό,τι άλλο και από κοντά τρέχουν να τον συνδράμουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και της ΝΔ και φιλικά τους Μέσα και δημοσιογράφοι.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στον ΣΥΝ υπογράμμισε ότι με διαφορετικό τρόπο, τον αξιοποιούν και τον προβάλλουν. Προσπαθούν σήμερα να μεταδώσουν μια τεχνητή εικόνα ανανέωσης, κάτι που το παραδέχονται και οι ίδιοι, στηριγμένοι στην υπερπροβολή του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΝ, λόγω της ηλικίας και το ότι «γράφει στο γυαλί».

Εμείς, βέβαια, σημείωσε, δε στεκόμαστε σε αυτά. Αλλους τους απασχολούν αυτά. «Εμείς βλέπουμε ότι το πρόγραμμά τους είναι ίδιο, οι θέσεις τους μπροστά στο Συνέδριο, αν και προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες της στιγμής και του ακροατηρίου που απευθύνονται - χαρακτηριστικό του οπορτουνισμού, άλλωστε - κινούνται στην ίδια πεπατημένη».

Κλείνοντας την ομιλία του, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέπτυξε την πολιτική πρόταση του Κόμματος, την πρόταση εξουσίας που προβάλλει το Κόμμα, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων που, μέσα από μαζικές, δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες βάσης, θα θέσει το πρόβλημα της χώρας που δεν είναι άλλο από το πρόβλημα της αναγκαιότητας της λαϊκής εξουσίας. «Ή θα έχουμε εξουσία στα χέρια του λαού ή στα χέρια των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ολιγαρχίας του πλούτου των μονοπωλίων», υπογράμμισε, τονίζοντας πως «άλλη λύση δεν υπάρχει».

  • Ομιλία με το ίδιο θέμα έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας την περασμένη Κυριακή και στη Λιβαδειά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ