Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Σε απομόνωση τα μικρά νησιά των Κυκλάδων

Η όμορφη Αμοργός μαραζώνει το χειμώνα, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Eurokinissi

Η όμορφη Αμοργός μαραζώνει το χειμώνα, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας - Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με τα δρομολόγια των επιβατικών πλοίων στα μικρά νησιά των Κυκλάδων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Σταύρος Σκοπελίτης και Βέρα Νικολαΐδου. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές, πιο συγκεκριμένα, σημειώνουν:

«Σε κοινή σύσκεψη των Συλλόγων των μικρών Κυκλάδων (Ηρακλειάς, Σχοινούσας, Κουφονησίων, Δονούσας, Αμοργού, Σίκινου, Φολεγάνδρου, Ανάφης, Κιμώλου και Μήλου) των Κυκλαδιτών της Αθήνας, συζητήθηκε το πρόβλημα της ακτοπλοΐας που ταλανίζει χρόνια τώρα τα κυκλαδονήσια.

Η ασυδοσία των εφοπλιστών έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα νησιά των Κυκλάδων. Η τακτική τους με λιγότερα δρομολόγια έχει φέρει σε απομόνωση ορισμένα νησιά, αλλά από την άλλη τεράστια κέρδη στις εταιρείες τους.

Η ακρίβεια των εισιτηρίων έχει δημιουργήσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η αγανάκτηση των κατοίκων των νησιών που δεν έχουν πλοίο (π.χ. Θηρασιά) από και προς Πειραιά, ξεχείλισε, όταν είδαν στις γιορτές τον κ. υπουργό και τον κ. υφυπουργό να τα επισκέπτονται με ελικόπτερο για να μοιράσουν δώρα στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

Οι Κυκλαδίτες και οι φορείς τους αποφάσισαν να ζητήσουν χειμερινά δρομολόγια για τα νησιά τους, όπως αυτά αναλυτικά και συγκεκριμένα αναφέρονται στα υλικά της Σύσκεψης, τα οποία και σας επισυνάπτουμε.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Αν θα ισχύσουν τα δρομολόγια που προτείνουν οι φορείς των νησιών των Κυκλάδων.
  • Σε περίπτωση που δεν ισχύσουν τα δρομολόγια που προτείνουν οι φορείς, ποια θα ισχύσουν;
  • Τι προγραμματισμός θα υπάρξει για το καλοκαίρι;
  • Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη συνεχή οικονομική επιβάρυνση των επιβατών και των λαϊκών στρωμάτων από τις διαδοχικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που επιβάλλουν ασύδοτα οι εφοπλιστές»;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ