Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγνοια ή κουτοπονηριά;

Οταν η άγνοια και η καλπάζουσα φαντασία τίθενται στην υπηρεσία της αντιΚΚΕ εμπάθειας «γράφουν», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οπως κείμενα σαν αυτό που δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής. Ο συντάκτης του, λοιπόν, εκτιμά ότι «ο Περισσός για πρώτη φορά εξετάζει πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης», και συνεχίζει: «Το ΚΚΕ, όπως πλέον παραδέχεται... αρμοδίως, ετοιμάζει νέα πολιτική πρόταση, η οποία θα εμπεριέχει και ένα ιδεολογικό "λίφτινγκ" για το σοσιαλισμό. Παράλληλα, το κόμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, επανεξετάζει και την πολιτική συμμαχιών κάνοντας άνοιγμα σε νέες δυνάμεις σε κοινωνικό επίπεδο». Και «από τους παροικούντες τον Περισσό δεν πέρασαν απαρατήρητα και όσα είπε η κ. Παπαρήγα στην ομιλία της στο Βερολίνο (...) "Είμαστε σε φάση συζήτησης πάνω σε ένα κείμενο για το σοσιαλισμό που συνοψίζει τη συζήτηση η οποία έγινε από το 1995 και μετά και προσθέτει νέες εκτιμήσεις και προβληματισμούς"».

Τι να πιάσουμε και τι να αφήσουμε απ' αυτό το αριστούργημα;! Και να πει κανείς ότι τα ντοκουμέντα του ΚΚΕ είναι κρυφά; Δεν είναι. Το ΚΚΕ πρόταση εξουσίας έχει επεξεργαστεί εδώ και χρόνια. Σαφή και κρυστάλλινη. Πρόταση η οποία απευθύνεται παγίως σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που αντικειμενικά τις εκμεταλλεύονται τα μονοπώλια, στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το ΚΚΕ από το 1995 συζητά σε όλη του την κλίμακα τις αιτίες των ανατροπών στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, επανέρχεται στην κρίσιμη αυτή συζήτηση ξανά και ξανά, για πληρέστερα συμπεράσματα, γιατί μάχεται για το σοσιαλισμό.

Αλήθεια, δεν καταλαβαίνει αυτός ο δημοσιογράφος ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει; Γιατί αν δεν καταλαβαίνει, τι σόι δημοσιογράφος είναι; Και αν καταλαβαίνει και κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ποια και για ποιον ενημέρωση υπηρετεί;

Θα μπορούσαμε να πούμε «δεν ήξεραν, δε ρώταγαν;» αλλά νομίζουμε ότι ξέρουν καλά, γι' αυτό επιμένουν να γράφουν ό,τι γράφουν για το ΚΚΕ, σερβίροντάς τα σαν περισπούδαστες πολιτικές αναλύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ