Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Μέτωπο αντίστασης στη διαφθορά και στον εκφυλισμό της αστικής τάξης

Στη συνεστίαση της Αχτιδικής Επιτροπής Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, μίλησε το βράδυ του Σαββάτου το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

«Αυτήν ακριβώς την περίοδο όπου η σήψη, η διαφθορά, η παρακμή, πάνε να ποτίσουν όλα τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας, είναι ανάγκη να αντιτάξουμε ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης, ηθικής πάλης, ενάντια στη διαφθορά και στον εκφυλισμό της αστικής τάξης. Να πούμε ένα "όχι" στον αποπροσανατολισμό με τα ροζ βίντεο, με τις ροζ συζητήσεις, με τις ροζ απόψεις».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεστίαση της Αχτιδικής Επιτροπής Ανατολικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Και εξήγησε: «Με τη δράση μας να δώσουμε ένα τέλος στον αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας. Να σηκώσουμε μέτωπο αντίστασης. Κάθε μέλος, κάθε φίλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κάθε πρωτοπόρος αγωνιστής, κάθε ριζοσπάστης, έχει χρέος τούτη την περίοδο να σηκώσει το ανάστημά του».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και ήταν αφιερωμένη στα 90χρονα του ΚΚΕ. Σ' αυτή την 90χρονη λαμπρή πορεία του Κόμματος, στη συμβολή στις κατακτήσεις του λαού μας, αναφέρθηκε αναλυτικά ο Σπύρος Χαλβατζής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις συνεχείς επιθέσεις, στην υπονόμευση, που δέχτηκε και δέχεται το ΚΚΕ από τις δυνάμεις του μεγάλου κεφαλαίου και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. «Βεβαίως τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι τη δουλιά τους κάνουν. Δε θέλουν με κανέναν τρόπο να αναπτυχθεί η ιδεολογική και πολιτική επιρροή του ΚΚΕ», είπε. Στάθηκε ιδιαίτερα και εξήγησε τις επιθέσεις που δέχεται το ΚΚΕ, η ιδεολογία και η πολιτική του πρόταση, από τη σοσιαλδημοκρατία και τον οπορτουνισμό.

«Η σοσιαλδημοκρατία στις τελευταίες δεκαετίες έχει αποδειχθεί ένας ουσιαστικός συνοδοιπόρος του μεγάλου κεφαλαίου. Εφαρμόζει κατά γράμμα τις πολιτικές επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών και εκεί που είναι στην κυβέρνηση και εκεί που είναι στην αντιπολίτευση και εκεί που είναι με συμμαχικές κυβερνήσεις. Η Ιταλία, η Γερμανία και άλλες χώρες, προσφέρουν πλούσια αρνητική εμπειρία για το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα.

Οι οπορτουνιστές έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο μετά την κρίση του '89-'91. Συκοφάντησαν και συκοφαντούν τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού, χαιρέτισαν τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, την ανατροπή του σοσιαλισμού. Υποστήριζαν τότε ότι μετά τις ανατροπές θα ανθίσει η δημοκρατία, θα ανθίσει η ισότητα, η ελευθερία και η δικαιοσύνη.

Εμείς από τότε υποστηρίζαμε ότι θα χειροτερέψουν τα πράγματα σε όλο τον κόσμο, θα οξυνθούν οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, θα έχουμε νέα πεδία πολεμικών συγκρούσεων για την κατάκτηση νέων αγορών, για την κατάκτηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών διαφόρων χωρών, για την εξασφάλιση των δρόμων μεταφοράς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και άλλων φυσικών πόρων. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε», τόνισε.

Ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε επίσης στη συντονισμένη επίθεση της αστικής τάξης ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα. «Προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει πίσω τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα. Αιχμή του δόρατος είναι η ακύρωση, ο ακρωτηριασμός εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων. Τα πάντα εμπορευματοποιούνται», είπε. Και τόνισε ότι απέναντι σ' αυτή την επίθεση, της αστικής τάξης και της σοσιαλδημοκρατίας, «είναι ανάγκη ακόμα πιο ενωμένα, ακόμα πιο αποτελεσματικά, το εργατικό κίνημα και ιδιαίτερα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να υψώσουν ένα μέτωπο, ένα φράγμα και παράλληλα να δημιουργήσουν τους όρους, τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για μια νέα αντεπίθεση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2009-03-28 00:00:00.0)
Στο Κυπαρίσσι Γρεβενών (2008-06-03 00:00:00.0)
Γιορταστικές εκδηλώσεις για τα 90χρονα του Κόμματος (2008-05-08 00:00:00.0)
Γιορταστικές εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ (2008-05-07 00:00:00.0)
Αναδεικνύουμε τις προϋποθέσεις για τη λαϊκή εξουσία (2008-02-29 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2008-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ