Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συγκάλυψη «μέχρι τέλους»

Να «διασώσει» τον βουλευτή Κ. Κουκοδήμο έχει επιλέξει το Μέγαρο Μαξίμου, συνυπολογίζοντας το κόστος και τις επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη παραίτηση ή ανεξαρτητοποίησή του

Την αδιαμφισβήτητη εμπλοκή στελεχών και βουλευτών της στο αλισβερίσι με τους εκδότες - μεγαλοδημοσιογράφους, όπως αναδείχτηκε μέσα από την υπόθεση Ζαχόπουλου, επιχειρεί να συγκαλύψει η κυβέρνηση, επιμένοντας «μέχρι τέλους» σε αυτήν την τακτική.

Αξιοποιώντας την «επικοινωνιακή ανάσα», εξαιτίας του θανάτου του Χριστόδουλου, το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει τις επόμενες μέρες «να αλλάξει την ατζέντα», πράγμα βέβαια δύσκολο, καθώς αφενός συνεχίζεται η δικαστική έρευνα, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει διαφανεί κάποιος συμβιβασμός μεταξύ των αντιμαχόμενων εκδοτικών συμφερόντων που θα επέτρεπε «την υποβάθμιση» της υπόθεσης. Ωστόσο, όπως και τις προηγούμενες βδομάδες, και αυτή, κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι «η υπόθεση ξεφουσκώνει» και πως «εξαντλούνται οι αποκαλύψεις»... Επί του παρόντος, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να «διασώσει» τον βουλευτή Κ. Κουκοδήμο για τη διαμεσολάβησή του μεταξύ Σπ. Κλαδά και Μ. Τριανταφυλλόπουλου, συνυπολογίζοντας το κόστος και τις απροσδιόριστες επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη παραίτηση ή ανεξαρτητοποίησή του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Θ. Ρουσόπουλος υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του γενικού γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, καλύπτοντας τον Γ. Τραγάκη για το θέμα της επιστολής και των εξηγήσεων που έλαβε από τον Κ. Κουκοδήμο. Παράλληλα, δεν αποδέχτηκε ότι υπήρξε κάτι επιλήψιμο στη συμπεριφορά του βουλευτή και όταν αυτός «διαμεσολαβούσε» με τον μεγαλοδημοσιογράφο και όταν λογοδοτούσε στην εκπομπή «Ζούγκλα»... Σε ερώτηση αν ο Κ. Κουκοδήμος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί, ο Θ. Ρουσόπουλος είπε ότι δε γνωρίζει κάτι τέτοιο. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, καλύπτεται από το χειρισμό του Γ. Τραγάκη. «Ο κ. Τραγάκης έπραξε ως όφειλε», είπε. Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει θέμα συναλλαγής του Σπ. Κλαδά, παρέπεμψε σε δήλωση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων από την πρώτη στιγμή, επισημαίνοντας με νόημα ότι έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα.

Το Σαββατοκύριακο έγινε ορατή μια προσπάθεια επιστράτευσης στελεχών της κυβέρνησης με στόχο να αλλάξει το κλίμα και να διευκολυνθεί η κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του Β. Μεϊμαράκη, που σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Κρήτη, εκτίμησε ότι «ζούμε σε μια περίοδο που θέλουν πολλοί να αποδομήσουν συνολικά το πολιτικό σύστημα και βλέπετε ότι πράγματι η αντιπολίτευση και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση περνά μια κρίση, μια κρίση που προσπαθεί να την εμφανίσει ως κρίση του πολιτικού συστήματος, ενώ είναι κρίση δικιά τους». Υπερασπιζόμενος τους κυβερνητικούς χειρισμούς, μίλησε για «ένα διαφορετικό, τηλεοπτικό νοσηρό κλίμα» και επανέλαβε το γνωστό σλόγκαν ότι «εμείς τα στέλνουμε όλα στη Δικαιοσύνη. Εμείς νομοθετούμε με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην μπορεί να κρύψει τίποτα κανείς σήμερα. Κατά συνέπεια, τους λέμε ότι όλα αυτά θα φτάσουν μέχρι το τέλος».

«Παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται η βάση της παράταξής μας είναι ενωμένη και δυνατή, δίπλα στον Κ. Καραμανλή», διατυμπάνισε από την Καρδίτσα ο Δ. Αβραμόπουλος, ενώ ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» προειδοποίησε ότι «είναι νωρίς να βγει στη σύνταξη ο Καραμανλής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους διαδίκους η δικογραφία (2008-02-08 00:00:00.0)
Σταθερή η αντιλαϊκή γραμμή πλεύσης (2008-02-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-01-31 00:00:00.0)
Αμφιλεγόμενη δήλωση Κουκοδήμου (2008-01-30 00:00:00.0)
Πιο βαθιά στη δίνη η κυβέρνηση (2008-01-16 00:00:00.0)
Πολλαπλή εκμετάλλευση της υπόθεσης (2005-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ