Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ημι-διαπιστώσεις υποταγμένες στο διάλογο

Τη διαπίστωση ότι με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) «συνεχίζεται η πολιτική της εκποίησης του αγαθού της υγείας στα ελάχιστα εξωτερικά επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας με τις ευλογίες της επίσημης Πολιτείας» έκαναν σε προχτεσινή σύσκεψη οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς, με τη συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, κυρίως ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών.

Ωστόσο, όμως, το «διά ταύτα» τούτης της διαπίστωσης είναι απογοητευτικό, καθώς οι παραπάνω φορείς ζητούν απ' την κυβέρνηση να μην καταθέσει το παραπάνω νομοσχέδιο στη Βουλή. Αντίθετα, ζητούν να καταθέσει ένα νομοσχέδιο, που θα προκύψει «από ουσιαστικό διάλογο» και θα «έχει εξασφαλίσει τη μεγίστη δυνατή συναίνεση των κοινωνικών εταίρων και θα είναι εφαρμόσιμο». Δηλαδή, στη συνέχιση της ίδιας (συνδικαλιστικής) πρακτικής που οδήγησε σε αυτό το προσχέδιο της ΠΦΥ με τα άγρια χαράτσια για Ταμεία και αρρώστους.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και θα έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση του κράτους με δωρεάν παροχές χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα. Αλλιώς γίνεται αντικείμενο άγριας κερδοφορίας του κεφαλαίου, ντόπιου και διεθνούς. (Αλλωστε, τα σύνορα έχουν πέσει στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και οι άμοιροι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ παρουσιάζουν πλέον επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τα όπου γης κεφάλαια που επενδύονται στην Υγεία απ' το Ντουμπάι μέχρι την Αγγλία και πέραν του Ατλαντικού).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ