Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΖΑ...

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ: «Στη σκληρή μάχη μεταπολιτευτικά για το ποιος θα κερδίσει τους μικροαστούς το ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε περισσότερο επιτυχημένο (...) Το περίφημο "βαθύ ΠΑΣΟΚ" με δυσκολία ανέχθηκε τον Κώστα Σημίτη, έναν φύσει και θέσει αστό (...) Πώς χάθηκε η προνομιακή σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους μικροαστούς; Αυτό είναι το καίριο ερώτημα που εξηγεί τη σημερινή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις» (ο Γ. Καλαντζής στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΜΟΝΙΜΗ ΑΓΩΝΙΑ: «Τρεις και πλέον δεκαετίες από τότε αναζητείται η ηγεσία που θα ανατρέψει το καθεστώς της Στασιμότητας και της (Μετα)ρύθμισης» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΦΥΓΕ ΕΣΥ: «Η ηγεσία Παπανδρέου απέτυχε (...) Δε βρίσκει απαντήσεις γιατί στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν απαντήσεις. Κλείνει ως κόμμα (...) Καθώς το ΠΑΣΟΚ εκπνέει ο "ΓΑΠ" "δικαιώνεται" απέναντι στην κομματική επετηρίδα (...) Απέναντί τους έχει ως έσχατο επιχείρημα το στίχο του Ελύτη: "εγώ φεύγω - εσείς να δούμε τώρα"» (ο Γ. Λακόπουλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΕΛΑ ΕΣΥ: «Ο πόλος της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) διαμορφώνει ένα εντυπωσιακό 42%! (...) Μήπως άραγε η "αναβάπτιση" του ΠΑΣΟΚ περνάει κατά ένα μέρος μέσα από την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ «ΚΟΥΚΟΥΕ»: «Για την ώρα δεν υπάρχει φυγή κεντροδεξιών προς την ακροδεξιά μήτε κεντροαριστερών προς το κουκουέ, αλλά "μόνο" μια αλματική αύξηση της δημοτικότητας του Συνασπισμού, που ήταν και παραμένει, ας μου επιτραπεί η έκφραση "κυριλέ" (...) Διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν οι εντυπωσιακές δημοσκοπήσεις έδειχναν μιαν απότομη στροφή της κοινής γνώμης προς την αριστερά και όχι απλά μια μεγάλη αλλεργία για τους κρατούντες» (ο Ρ. Σωμερίτης στο ΒΗΜΑ).

ΒΡΕ ΚΑΗΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ: «Το ΚΚΕ επιμένει στα ίδια πρόσωπα, στις ίδιες πολιτικές και κυρίως στις ίδιες αντιλήψεις ως προς τις συμμαχίες, περίπου δογματικά (...) Μένει γαντζωμένο σε κλασικά δοκιμασμένα μοτίβα» (η Βούλα Κεχαγιά στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ