Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθειες να κατασκευαστούν δικαιολογίες για τη φθορά

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση να αποδώσει τη φθορά του ΠΑΣΟΚ σε ένα «νέο κατεστημένο συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό, οικονομικό, μιντιακό», που «δε θέλει» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ισχυρό», επιδίδεται ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να φιλοτεχνήσει ένα ψευδεπίγραφο ...προοδευτικό προφίλ για το κόμμα του.

Ο Γ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη συνεχιζόμενη φθορά του ΠΑΣΟΚ και να κατευνάσει τις «φωνές» της εσωκομματικής «αντιπολίτευσης», με προχτεσινή ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη ...επιτέθηκε στους «ισχυρούς παράγοντες» της «οικονομικής ζωής της χώρας» που υπονομεύουν το ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζοντας τον ...ανένδοτο που κήρυξε εναντίον συγκεκριμένων «συγκροτημάτων» του Τύπου, τα οποία όλη την προεκλογική περίοδο στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, θέλει να παραπλανήσει το λαό και, ενόψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα, να πείσει για μια δήθεν «νέα αλλαγή» του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η τακτική σε συνδυασμό με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που θέτουν θέμα «αλλαγής πολιτικής πλατφόρμας» και «κεντροαριστερών συνεργασιών», θα χρησιμοποιηθούν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να επανεγκλωβίσει στις γραμμές του τους ψηφοφόρους που το εγκαταλείπουν.

«Να φτιάξουμε δικό μας Μέσο Ενημέρωσης»...

Δεν είναι τυχαίο ότι από την Αλεξανδρούπολη ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την κυβερνητική εποχή του» και το «οικονομικό» και «μιντιακό κατεστημένο». Μάλιστα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να φτιάξει το δικό του Μέσο Ενημέρωσης. Απαντώντας σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το οποίο έθεσε το θέμα, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε: «Κάποιος είπε, αν φτιάξουμε το δικό μας Μέσο Ενημέρωσης, τότε θέλω να σας ρωτήσω: αν, π.χ. ανοίξουμε ή οργανώσουμε και ιδρύσουμε ένα περιοδικό ή ένα σταθμό, είστε έτοιμοι, εμείς, το ΠΑΣΟΚ, να το στηρίξουμε και οικονομικά; Γιατί δεν μπορούμε να τρέχουμε στους διάφορους μεγαλοσχήμονες και να τους λέμε πληρώστε για το σταθμό του ΠΑΣΟΚ. Εμείς πρέπει να το στηρίξουμε, αν θέλουμε να είναι δική μας φωνή».

Από την πλευρά του, ο Ακ. Τσοχατζόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αλφα», υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει «να ξαναχτιστεί» και να «στραφεί προς τα αριστερά, διότι η ελληνική κοινωνία έχει σαφώς στραφεί προς τα αριστερά».

Την ίδια στιγμή, ο Ν. Μπίστης στο ίδιο ραδιόφωνο δήλωσε ότι «πιστεύει στο διπολισμό» και στα «πολύ σαφή όρια ανάμεσα στην κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά», ενώ έσπευσε να σημειώσει: «Δεν αθροίζω ΠΑΣΟΚ και παραδοσιακή αριστερά στη λογική μιας αντιδεξιάς συσπείρωσης, αυτό δεν ισχύει. Θα ισχύσει από την ώρα που θα υπάρξει μια προγραμματική συνεννόηση. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εισπράττει αφορολόγητα, ακόπως».

Την ίδια στιγμή, ο Χρ. Βερελής, στο ραδιόφωνο του «Φλας», άφησε αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας:«Ο καθένας πρέπει να βάλει τον εαυτό του λίγο στην μπάντα, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου, μέχρι τον τελευταίο που θα μετέχει στο συνέδριο. Πρέπει να δούμε τι είναι αυτό το οποίο αποφασιστικά θα βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ, όχι ποιοι είναι οι φίλοι μας, ποιοι είναι οι γνωστοί μας, ποιοι μας βοήθησαν στις 11 Νοεμβρίου»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τροφοδοτείται» ο κεντροαριστερός καυγάς (2008-07-24 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση των μηχανισμών (2007-11-01 00:00:00.0)
ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (2007-03-06 00:00:00.0)
Αντιπαραθέσεις για τις επικείμενες «αποστρατείες» (2005-11-17 00:00:00.0)
Δεν... ικανοποιούμε αλλά θα... κυβερνήσουμε (2005-02-01 00:00:00.0)
Ανακάλυψε ότι η προεδρολογία αποπροσανατολίζει (2004-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ