Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ
Δράση ενάντια στην επίθεση των ΗΠΑ

Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Λιβάνου, με ανακοίνωσή του, στις 29 Φλεβάρη, σημειώνει ότι οι ΗΠΑ «ετοιμάζονται να συνεχίσουν την άγρια επίθεση που ξεκίνησαν στο Ιράκ ενάντια στους αραβικούς λαούς που είχε αποτέλεσμα έως σήμερα περισσότερους από 500.000 νεκρούς και εκατομμύρια τραυματιών και αναπήρων συν τις μεθοδευμένες και οργανωμένες καταστροφές των ιδρυμάτων των υποδομών των πόλεων».

Τη στιγμή που ο σύμμαχός τους, το Ισραήλ, «πνίγει τη Λωρίδα της Γάζας στο αίμα των Παλαιστινίων, έπειτα από τον αποκλεισμό που τον στήριξε και η Αίγυπτος», που «τα αμερικάνικης κατασκευής και εξοπλισμού μαχητικά σκοτώνουν βρέφη και παιδιά και γκρεμίζουν σπίτια στα κεφάλια των κατοίκων τους, με τον ισραηλινό στρατό να συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με το Λίβανο και τα μαχητικά του να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου χωρίς καμία αντίδραση από τον ΟΗΕ», ο Μπους στέλνει τα θωρηκτά του στις ακτές του Λιβάνου υπό τη δικαιολογία της λεγόμενης στήριξης της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, για την αποτροπή της λεγόμενης «συριακής απειλής».

«Αυτό, συνεχίζει, αποτελεί σε συνθήκες εσωτερικής λιβανικής διάσπασης και αραβικής διάσπασης που τείνει να εξαφανίσει τον Αραβικό Σύνδεσμο, μια αρχή για την ανατίναξη της εσωτερικής κατάστασης στο Λίβανο. Γεγονός που ήταν στόχος του Ισραήλ και των ΗΠΑ μετά την ήττα τους τον Ιούλη το 2006».

Το ΚΚΛ υπογραμμίζει πως θεωρεί αυτή τη νέα απειλή «μια προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού μας και της αντίστασής του, ώστε να καταφέρουν οι ΗΠΑ να δώσουν μια ώθηση στο ριζικό τους σχέδιο: "Νέα Μέση Ανατολή"» και καλεί το λαό να αντισταθεί σ' αυτήν την επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ