Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα γραπτά (της ΓΣΕΕ) μένουν...

Μιλώντας σε συνδικαλιστική σύσκεψη που διοργάνωσε χτες για το Ασφαλιστικό η ΓΣΕΕ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θοδωρής Κούτρας έκανε ειδική αναφορά στο «Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Γενεών», το οποίο αναμένεται να θεσπίσει η κυβέρνηση, δημιουργώντας ένα ακόμα γενναίο κομπόδεμα για το κεφάλαιο, με λεφτά των εργαζομένων. Εύστοχα, το στέλεχος του ΠΑΜΕ σημείωσε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι αποκλειστικότητα της ΝΔ, αφού τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΓΣΕΕ τη συμπεριλαμβάνουν στις θέσεις τους για το Ασφαλιστικό, ενώ ευθεία αναφορά σ' ένα τέτοιο «ταμείο» κάνει και ο ΣΥΝ.

Ο Θ. Κούτρας επισήμανε, μάλιστα, ότι η ΓΣΕΕ προτείνει για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος την εξεύρεση νέων πόρων, όπως μέρος από τα κεφάλαια που προκύπτουν από τις ιδιωτικοποιήσεις των πρώην ΔΕΚΟ. Ο,τι, δηλαδή, προτείνει και η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του «Κεφαλαίου Αλληλεγγύης». Η αλήθεια δεν άρεσε στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, εκπρόσωπος της οποίας έσπευσε να πάρει το λόγο και να ισχυριστεί ότι ουδέποτε η ΓΣΕΕ πρότεινε την εξεύρεση πόρων από διαδικασίες που ...αντιπαλεύει, όπως είναι η παράδοση των ΔΕΚΟ στους ιδιώτες. Αντί άλλης απάντησης, παραθέτουμε το απόσπασμα από το κείμενο που η ΓΣΕΕ παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στις 6/11/2007 για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού.

Σ' ένα τουλάχιστον πράγμα παραμένει συνεπής η πλειοψηφία. Στο ότι, πράγματι, δε διεκδικεί πόρους από διαδικασίες που αντιπαλεύει, αφού όχι μόνο δεν εναντιώνεται στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, αλλά έχει βάλει και την πιο γερή πλάτη για να προχωρήσουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ