Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχετε νομιμοποιήσει μια παράνομη και αντιδημοκρατική κατάσταση

Καταπέλτες ήταν οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Σπύρος Χαλβατζής για τις ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις παρακολουθήσεις

«Δεν επιτρέπεται και δεν έχετε περιθώριο να πείτε όχι» στην εξεταστική επιτροπή, τόνισε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, εκφράζοντας την αντίθεσή της με τις λογικές της εξοικείωσης με τα φαινόμενα υποκλοπών και δράσης μυστικών υπηρεσιών.

Σχολιάζοντας σκωπτικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των υποκλοπών, θύμισε ότι «οι 3 υπουργοί της κυβέρνησής σας αποφάσισαν μετά την αυτοκτονία να προαναγγείλουν την τραγική υπόθεση με πρες κόνφερανς διάρκειας 1,5 ώρας», προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση το να βρεθούν οι ένοχοι «κατέστη αδύνατο γιατί η δύναμη ήταν ανώτερη. Φέρατε τη ...μεταφυσική στο κοινοβούλιο»! Στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν ...«ήταν αδύνατο να παραπέμψετε τον Κορωνιά», ο οποίος «ομολόγησε ότι κατέστρεψε το σώμα του εγκλήματος, το παράνομο λογισμικό που εισήχθη στην εταιρεία του». Πρόσθεσε ότι αντίθετα «τον ανακηρύξατε και εθνικό ευεργέτη», ενώ ...«δεν του απαγγείλατε την ελάχιστη των κατηγοριών»!

Αιτιολογώντας την άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχτεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σημείωσε ότι «δε θέλετε να παραδεχτείτε και να αποκαλυφθεί ότι η χώρα υπήρξε πειραματόζωο τεχνολογίας», αφού «στην εξεταστική επιτροπή λέγονται και πράγματα». Θύμισε, μάλιστα, ότι «από το ΚΚΕ ακούσατε τη λέξη Μέριλαντ», την ίδια ώρα που «είχατε υπουργούς που λέγανε για το ...τετράγωνο», όταν στην αμερικανική πρεσβεία έχουμε σε οικόπεδο που δόθηκε από το ελληνικό δημόσιο ένα «γιγάντιο μηχανισμό παρακολούθησης». Επίσης η Λ. Κανέλλη σημείωσε ότι με βάση τον τελευταίο νόμο για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «ακόμα και αν γίνει εξεταστική επιτροπή, την ΕΥΠ θα την αφήσετε απέξω».

«Η κυβέρνηση αρνείται να εξετάσει και να τιμωρήσει» και «λέτε ότι δε χρειάζεται να ψάξετε πολιτικές ευθύνες», τόνισε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, δηλώνοντας ότι «δεν μπορεί να αρνείται ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός το αίτημα όλων των Ελλήνων να μάθουν την αλήθεια». Μάλιστα, επισήμανε πως χωρίς εξεταστική επιτροπή δε θα μπορέσει ποτέ να συζητηθεί το θέμα της δομής και της λειτουργίας των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, θυμίζοντας ότι «η Ερικσον είναι κατεξοχήν πολεμική βιομηχανία που έχει και συμφωνίες με το ελληνικό Πεντάγωνο»! «Μετατρέπετε τη χώρα σε ξενιστή που φιλοξενεί το παράσιτο» κατέληξε η Λ. Κανέλλη, μιλώντας για «μια χώρα που δημοσίως αρνείται να εξετάσει πολιτικά την αδυναμία της να προστατεύσει τον πρωθυπουργό ή τον αρχηγό του λιμενικού ή των ενόπλων δυνάμεων» και σημειώνοντας πως «η χώρα με αυτή την άρνηση τίθεται εν κινδύνω».

Την άμεση αποδοχή από την κυβέρνηση της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, απαίτησε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, τονίζοντας ότι «ο εθισμός είναι μια επικίνδυνη κατάσταση», που «οδηγεί στο συμβιβασμό και την υποταγή»! Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ρόλο της ΕΥΠ, σημειώνοντας ότι είναι ανοιχτό θέμα «οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και ο ρόλος της ΕΥΠ στην υπόθεση», αφού «έδειξε απροθυμία να ρίξει φως στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας».

Κάνοντας ένα ευρύτερο πολιτικό σχόλιο, ο Σπύρος Χαλβατζής σημείωσε πως «το θέμα των υποκλοπών είναι τεράστιο θέμα», αφού «στην πράξη έχει νομιμοποιηθεί μια παράνομη αντιδημοκρατική κατάσταση από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις», λόγω των συμφωνιών που υπογράφονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ. Οπως είπε, «με βάση τις συμφωνίες αυτές όλοι οι Ελληνες είναι ύποπτοι», ενώ «ανταλλάσσονται πληροφορίες και στοιχεία για την προσωπικότητα και τη δράση τους». Συνολικά επισήμανε ότι «ο κοινωνικός ριζοσπαστισμός τροφοδοτεί την τρομοκρατία» σύμφωνα με τις λογικές της ΕΕ και των ΗΠΑ κι αυτός είναι ο στόχος. Συνέχισε επισημαίνοντας πως «οι παρακολουθήσεις είναι μια διαχρονική λειτουργία των κατασταλτικών μηχανισμών και των μηχανισμών ασφάλειας» και ενδεικτικό είναι το ότι «παρακολουθούνται κινητοποιήσεις, συνελεύσεις σωματείων από αυτήν και την προηγούμενη κυβέρνηση», ενώ «με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων γέμισε ο κόσμος κάμερες που παρακολουθούν τους δρόμους», οι οποίες «είναι κάμερες παρακολούθησης της ζωής και της δράσης των εργαζομένων».

Τέλος, απαντώντας σε σχόλιο του υπουργού Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη σχετικά με το ότι οι αναφορές σε μυστικές υπηρεσίες θυμίζουν τον «ψυχρό πόλεμο» που έχει σταματήσει, σημείωσε ότι σήμερα «υπάρχουν οξύτατες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, υπάρχουν ανταγωνισμοί. Ψάξτε και σε αυτή τη μεριά για τις υποκλοπές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ