Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Κριτήριο είναι τι προτείνει κάθε δύναμη για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων

Σε εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων των οικοδόμων της Αχτίδας Κατασκευών της ΚΟΑ μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ

«Δεν αρκεί ούτε ο πιο μεγάλος, ούτε ο πιο σκληρός συνδικαλιστικός αγώνας, δεν αρκεί καμία πάλη, ούτε για το Ασφαλιστικό, ούτε για το μεροκάματο, ούτε για την ανεργία, αν αυτός ο αγώνας και αυτή η πάλη είναι αποσπασμένη από την πολιτική δράση που πρέπει να αναπτυχθεί, για να φανεί πού θα λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του Κόμματος, στη χτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις των οικοδόμων της Αχτίδας Κατασκευών της ΚΟΑ.

Απευθυνόμενος στους εργάτες, που «πλημμύρισαν» την αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ο Κ. Παρασκευάς τόνισε: «Το ΚΚΕ, έχει συμβάλει αποφασιστικά και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο, στην οργάνωση και την κατεύθυνση της λαϊκής πάλης για την αντιμετώπιση των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην ενημέρωση των εργαζομένων, στην αποκάλυψη των ευθυνών των κομμάτων του δικομματισμού, στην προβολή της διεξόδου που είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων».

Και επισήμανε: «Σήμερα, που η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και η δυσαρέσκεια είναι γενικευμένη, το κριτήριο για κάθε πολιτική δύναμη δεν είναι η διαφωνία της με την κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό είναι το εύκολο, που γίνεται με το αζημίωτο. Κριτήριο είναι τι προτείνει η κάθε πολιτική δύναμη για τη λύση των προβλημάτων». «Το ΚΚΕ προτείνει διεκδικήσεις για όλα τα ζητήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Ανοίγει το δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας των δυνάμεων του κεφαλαίου, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό», εξήγησε και τονίζοντας ότι «φιλολαϊκή διαχείριση στο πλαίσιο της εξουσίας των μονοπωλίων δεν μπορεί να υπάρξει», υπογράμμισε:


«Οι άλλες δυνάμεις, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, θολώνουν τα νερά. Δεν έχουν πολιτική ρήξης με την ολιγαρχία, έχουν πολιτική διαχείρισης. Εμφανίζονται, δήθεν, συμπαραστάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά αποφεύγουν να τοποθετηθούν συγκεκριμένα, να πουν τι προτείνουν για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, όπως π.χ. της ανεργίας. Υπόσχονται καλύτερη διαχείριση. Οτι θα συνταιριάξουν, θα βάλουν σε αρμονία τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των εργαζομένων. Πρόκειται για συνειδητή κοροϊδία. Αυτά τα πράγματα, ούτε έγιναν ποτέ και πουθενά, ούτε πρόκειται να γίνουν. Επιχειρούν να βάλουν το κίνημα στη διαχειριστική τους στρατηγική».

ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ υπηρετούν την ταξική συνεργασία

«Αυτήν την περίοδο, για άλλη μια φορά, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, ιδιαίτερα ο ΣΥΝ, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν και να καπηλευτούν τους αγώνες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών δυνάμεων. Οι απόντες και οι υπονομευτές επιχειρούν να εμφανιστούν τιμητές και αγωνιστές. Βλέπουν τους αγώνες σαν εκλογική πελατεία και μόνο. Θέλουν το κίνημα στην υπηρεσία των εκλογικών τους επιδιώξεων. Ολα τα χρόνια τα στελέχη του ΣΥΝ πρωτοστατούν στην υπονόμευση του λαϊκού κινήματος, χέρι - χέρι με άλλους επιφανείς "αστέρες" του εργατοπατερισμού, στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στις Ομοσπονδίες όπως των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ κ.α. Ξεπουλούν τους εργαζόμενους. Εσπειραν και σπέρνουν το δηλητήριο της ταξικής συνεργασίας, ήταν και είναι κήρυκες της κοινωνικής συναίνεσης, συκοφάντησαν και πολεμούν με λύσσα το ΠΑΜΕ. Χλεύασαν και ειρωνεύτηκαν τους αγώνες των οικοδόμων, των ναυτεργατών, των αγροτών. Τους χαρακτήριζαν "επαναστατική γυμναστική". Πανηγύρισαν όταν οι δυνάμεις καταστολής έσπαγαν τα μπλόκα των αγροτών. Η "Αυγή" έγραφε "ένα μπλόκο λιγότερο"».

Και συμπλήρωσε: «Σε όλες τις βαθμίδες του συνδικαλιστικού κινήματος είναι βουτηγμένοι στο βούρκο της διαχείρισης, του ξεκοκαλίσματος των κονδυλίων που δίνονται για τη διάβρωση των συνειδήσεων και την εξαγορά των εργαζομένων, όπως στην ΟΚΕ, όπως στις ακαδημίες του εργατοπατερισμού. Αυτή είναι η πραγματική σχέση του ΣΥΝ με το κίνημα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΚΚΕ.

«Κριτήριο είναι η στάση τους απέναντι στο ΠΑΜΕ. Εχουν στάση συκοφαντική, υπονομευτική, εχθρική, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη δύναμη. Τώρα, εμφανίζονται στις κινητοποιήσεις οι ηγέτες του ΣΥΝ και παριστάνουν τους αγωνιστές, την ίδια ώρα που οι δυνάμεις τους δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους για την προετοιμασία και την οργάνωση της πάλης. Αυτή τη στάση τους πρέπει να την καταδικάσουν οι εργαζόμενοι. Να μην ανεχθούν την καπηλεία και την εκμετάλλευση των αγώνων. Θα περιμέναμε ο φέρελπις κ. Τσίπρας σ' αυτό το θέμα να είχε λίγη τσίπα», είπε ο Κ. Παρασκευάς και, ανάμεσα σ' άλλα, κατέληξε:

«Ας βγάλουν όμως οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματά τους. Να δώσουν, τώρα, απάντηση ταυτόχρονα στην αντιλαϊκή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, στο συνένοχο ΠΑΣΟΚ, στον αναξιόπιστο Συνασπισμό. Να προβάλουν ισχυρές αντιστάσεις στην αντιλαϊκή επίθεση, να ανοίξουν το δρόμο για βαθιές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ