Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Εθνικά» ... υπερκέρδη

«Στο ιστορικό υψηλό των 1.678 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της ΕΤΕ στο 2007, αυξημένα κατά 70% σε σχέση με το 2006». Ετσι ξεκινάει η χτεσινή ανακοίνωση που έστειλε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την οποία γνωστοποιεί τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για τη χρονιά που πέρασε.

Η διοίκηση της ΕΤΕ δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την αλματώδη άνοδο που εμφανίζουν τα κέρδη του ομίλου - για πολλοστή χρονιά - χάρη στην αντιλαϊκή πολιτική την οποία εφαρμόζουν οι κυβερνώντες. Χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής αποτελούν - μεταξύ άλλων - τόσο οι συνεχείς μειώσεις της φορολογίας των τραπεζικών κερδών όσο και η απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη χτεσινή ανακοίνωση της ΕΤΕ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν το 2007 κατά 70%, ο φόρος εισοδήματος που πλήρωσε η τράπεζα στην εφορία αυξήθηκε μόλις ...2%!

Είναι κι αυτό ένα δείγμα του τρόπου με τον οποίο οι κυβερνώντες αναδιανέμουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Πάντα σε όφελος των λίγων. Αυτό δα έλειπε να κάνουν το αντίθετο. Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να αποφασίσουν να τους στείλουν όλους εκεί που τους πρέπει. Στον Καιάδα της Ιστορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ