Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι «σύμμαχοι» και οι μυστικές υπηρεσίες κάνουν τις παρακολουθήσεις

Το ΚΚΕ παρακολουθείται σταθερά, με επιμονή μάλιστα στις διεθνείς του συναντήσεις, κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών τάχτηκε, με παρέμβασή της, στη συζήτηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προχωρώντας, ταυτόχρονα, στην καταγγελία ότι υπάρχει ειδική υπηρεσία, η οποία παρακολουθεί τη δραστηριότητα του ΚΚΕ και τις διεθνείς του συναντήσεις.

Η Αλ. Παπαρήγα είπε ότι μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από τη Δικαιοσύνη δε στέκει πλέον το έτσι και αλλιώς έωλο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν η Εξεταστική και η έρευνα από τη Δικαιοσύνη. Η άρνηση της κυβέρνησης, τόνισε, να αποδεχτεί το αίτημα για την Εξεταστική Επιτροπή δείχνει ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα και προσπάθεια συγκάλυψης, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο θύτης της όλης ιστορίας.

Δε συμφωνούμε, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ότι λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας δεν μπορεί να αποκαλυφθεί τίποτα και ανέφερε ότι εάν το υλικό των υποκλοπών δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί δεν υπήρχε και λόγος να γίνουν οι υποκλοπές.

Το θέμα, συνέχισε, είναι καθαρά πολιτικό και πρόκειται για ένα σχέδιο οργανωμένο από έξω και αυτό ακριβώς φοβάται η κυβέρνηση, ενώ ευθύνες έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για το θεσμικό πλαίσιο το οποίο οικοδόμησαν.

Ποιος δεν ξέρει, αναρωτήθηκε, ότι όλα τα κόμματα παρακολουθούνται για διαφορετικούς λόγους το καθένα και ότι το ίδιο γίνεται με στελέχη και υπουργούς. Υπάρχουν, είπε, περιφερόμενες υπηρεσίες που κατά διαστήματα ή για ολόκληρα 24ωρα κάνουν τις παρακολουθήσεις. Δεν πρέπει, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, να μας κάνει εντύπωση ότι οι «σύμμαχοι» κάνουν τις παρακολουθήσεις, αφού έχουν κάθε λόγο να το κάνουν. Το αποτέλεσμα υπογράμμισε είναι οι μυστικές υπηρεσίες να αλωνίζουν ανενόχλητες.

Στο σημείο αυτό ανέφερε την περίπτωση των ΤΕΙ Πειραιά, όπου γίνονταν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα διαχειρίζεται τεράστια ποσά και είναι αγωγός για όλη την Ελλάδα.

Παρακολουθούν το ΚΚΕ

Η Αλ. Παπαρήγα κατήγγειλε ότι το ΚΚΕ παρακολουθείται σταθερά, με επιμονή μάλιστα στις διεθνείς του συναντήσεις. Υπάρχει, είπε, ειδική υπηρεσία που ασχολείται με αυτό, κάνοντας παρακολουθήσεις από ακτίνα δύο - τριών χιλιομέτρων γύρω από τον Περισσό. Και επειδή, είπε, μας ζητάτε αποδείξεις σας λέμε ότι και να είχαμε δε θα σας τις φέρναμε, γιατί δεν είμαστε τόσο ανόητοι.

Οι παρακολουθήσεις, συνέχισε, γίνονται κυρίως για να αξιοποιηθεί το όποιο υλικό των παρακολουθήσεων και όχι για να δημοσιοποιηθεί. Είναι γνωστό, είπε, ότι σε δημοσιογράφους δίνονται χαρτάκια από διάφορες μυστικές υπηρεσίες, πράγμα που αποδεικνύει ότι το υλικό της παρακολούθησης χρησιμοποιείται, είτε το ίδιο είτε παραφθαρμένο.

Αναφερόμενη στην έρευνα που έκανε η Δικαιοσύνη τόνισε ότι όταν η υπόθεση πήγε εκεί είχαν ήδη σβηστεί διάφορα στοιχεία είτε από ανικανότητα είτε γιατί κάποιοι φοβήθηκαν να μιλήσουν.

Υπενθύμισε η Αλ. Παπαρήγα ότι το ΚΚΕ στην προηγούμενη Βουλή δεν είχε συνυπογράψει κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για σύσταση Εξεταστικής, γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο να αναζητηθεί ο μηχανισμός της παρακολούθησης, αλλά να αποκαλυφθεί το πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίζεται. Η 11η Σεπτέμβρη, τόνισε, ήταν το μεγάλο πρόσχημα, προκειμένου να οργανωθεί η επίθεση στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και να γίνουν ακόμα και πόλεμοι. Είμαστε, είπε, περήφανοι για τη θέση που πήραμε τότε που τονίσαμε ότι, εκτός από τη συμπαράσταση στα θύματα, το θέμα ήταν ποιος ωφελούνταν από το γεγονός αυτό. Το βλέπουμε σήμερα, είπε, στην Παλαιστίνη, στο Αφγανιστάν, στη Λατινική Αμερική. Το είδαμε και στην Ελλάδα με το πρόσχημα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, λες και δεν είναι γνωστό ότι εάν θέλουν χτυπήματα τα κάνουν αυτοί που υποτίθεται ότι οργανώνουν τα μέτρα προστασίας.

Το είδαμε, είπε, και σε μια σειρά «αντιτρομοκρατικών συμφωνιών» των ΗΠΑ και της ΕΕ που υπέγραψαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει ούτε μία τέτοια συμφωνία που να μην έχει παράθυρα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο κάτω - κάτω είπε ποιοι είναι αυτοί που θα εγγυηθούν τα δικαιώματα; Αυτοί που έχουν το Γκουαντάναμο, που έκαναν τις απαγωγές με τα αεροπλάνα της ΣΙΑ, που εξαφανίζουν συνδικαλιστές στη Λατινική Αμερική, που καλύπτουν τον Κοσάδας Καρίλες, ο οποίος ομολόγησε ότι ανατίναξε κουβανικό αεροπλάνο, ενώ κατηγορούν πέντε Κουβανούς οι οποίοι αποκάλυψαν το δίκτυο;

Από την Εξεταστική Επιτροπή - είπε η Αλ. Παπαρήγα - χωρίς να έχουμε αυταπάτες, μπορεί να βγει και κάτι, και δεν πρέπει να εξοικειωθούμε με τέτοια φαινόμενα. Δεν πρέπει να εξοικειωθούμε με τις παρακολουθήσεις των συνελεύσεων εργαζομένων από αστυνομικούς, όπως κατά καιρούς γίνεται από τις κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Υπενθύμισε δε ότι όταν ο Δ. Κουμπούρης (σήμερα βουλευτής του ΚΚΕ) πριν από λίγα χρόνια είχε ανακαλύψει, μαζί με άλλους, έναν αστυνομικό μέσα σε πορεία και του πήραν την ταυτότητα για απόδειξη, βρέθηκε κατηγορούμενος γιατί δήθεν ήθελε να κλέψει το πορτοφόλι του αστυνομικού!

Είναι περίεργο, συνέχισε, να μη θέλει η κυβέρνηση τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, εκτός και εάν δε θέλει να βγει στη δημοσιότητα ποια οργάνωση «σύμμαχης χώρας» την παρακολουθούσε. Εμείς δε θέλουμε, είπε, να τους καλύψουμε και έχει την αξία του να «σκάσει» από το ελληνικό Κοινοβούλιο μια καταγγελία κατά των ΗΠΑ για το θέμα αυτό, έστω και εάν αποκαλυφθεί μόνο το 5% της αλήθειας.

Είναι απαράδεκτο, είπε, να μην ερευνηθεί το θέμα. Εάν δεν έχει το ανάστημα η Δικαιοσύνη να ερευνήσει το θέμα ας προσπαθήσουμε στη Βουλή, τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, επανέλαβε την καταγγελία για την παρακολούθηση του ΚΚΕ. Υπάρχει, είπε, ειδική υπηρεσία για το ΚΚΕ, υπάρχει και ξένη υπηρεσία που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των διεθνών συναντήσεων του ΚΚΕ. Είναι εγκατεστημένες σε σπίτια και το ξέρουμε, τόνισε χαρακτηριστικά η Αλ. Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ