Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Πέμπτη φάλαγγα!

Οι κύριοι της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αυτοί οι εργατοπατέρες, οι θρασύτατοι καρεκλοκένταυροι που έχουν κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης, αυτή η πέμπτη φάλαγγα των «προθύμων» στο πλευρό του ΣΕΒ και της εργοδοσίας, είναι εκείνοι που - τάχα μου - «παλεύουν» για ανθρώπινες συντάξεις!

Πώς «παλεύουν»; Οπως ακριβώς «παλεύουν» και για το μεροκάματο του εργάτη. Εβαλαν την υπογραφή τους (τρίτη διαδοχικά φορά) σε μια διετή σύμβαση που δίνει στον εργάτη «αύξηση»... ένα ευρώ! Που διαμορφώνει τον κατώτερο μισθό στα 572 ευρώ καθαρά! Με τόσα καλείται να ζήσει ο εργάτης! Με υπογραφή «ΓΣΕΕ»! Κι είναι αυτοί οι δημαγωγοί, τα δικομματικά παραρτήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα, που «αγωνίζονται» - λέει - για αύξηση των συντάξεων. Μόνο που οι συντάξεις που θα πάρουν οι εργαζόμενοι είναι συνάρτηση του μισθού τους. Του μισθού που αυτοί αποφάσισαν ότι θα αυξηθεί... ένα ευρώ!

*

ΥΓ: Πλάι μ' αυτούς, χέρι - χέρι μ' αυτούς, χειροκροτητές αυτωνών κάτω από το μπαλκόνι της ΓΣΕΕ, ήταν οι «αριστεροί» του ΣΥΝ στις συγκεντρώσεις κατά του Ασφαλιστικού. Οπως ακριβώς το θέλει ο σοφός λόγος: «Ομοιος ομοίω αεί πελάζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ