Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Το εργατικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί

Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στους εργαζόμενους του εργοταξίου της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Ρωμανού, στην Πύλο

«Μας αρέσει να σας αποκαλούμε συντρόφους γιατί το ΚΚΕ στο καταστατικό του και στα κείμενά του αναφέρει ότι είναι κόμμα της εργατικής τάξης, κι όταν λέμε εργατική τάξη εμείς εννοούμε όλους, δηλαδή, και τους Ελληνες και τους μετανάστες. Δεν υπάρχει για εμάς καμιά διαφορά», τόνισε εξαρχής η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους του εργοταξίου της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Ρωμανού, στην Πύλο, κατά τη διάρκεια της χτεσινής της περιοδείας.

«Σκληρή ταξική εκμετάλλευση»

«Ξέρω πολύ καλά», συνέχισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «ότι δουλεύετε για να φτιαχτούν ξενοδοχειακές μονάδες που βεβαίως θα φιλοξενούν τους τουρίστες, θα φιλοξενούν τους παίχτες του γκολφ και γενικά θα φιλοξενούν ανθρώπους που είναι πολύ μακριά από την εισοδηματική σας ικανότητα. Σκεφτείτε τι εισόδημα έχετε εσείς, τι ασφάλεια έχετε στη ζωή σας και αν θα μπορούσατε ποτέ να διανοηθείτε, αν θα μπορούσατε να κάνετε διακοπές, ας πούμε, σε τέτοια ξενοδοχεία, με γήπεδα γκολφ κι άλλου τέτοιου είδους γήπεδα.

Μέσα από την ίδια τη δουλειά σας, αυτή που κάνετε, μπορεί να συνειδητοποιήσετε το εξής πράγμα: Οτι υπάρχει σκληρή ταξική εκμετάλλευση, ότι υπάρχει μια πλουτοκρατία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που μπορεί να ζει πολυτελώς όλο το χρόνο και όχι μόνο στις διακοπές, ενώ εσείς που παράγετε όλα αυτά που γίνονται εδώ - και χωρίς εσάς δε θα μπορούσαν να γίνουν αυτές οι εγκαταστάσεις - εσείς δεν έχετε ούτε το εισόδημα, στην ουσία ούτε το δικαίωμα, ούτε και την πολυτέλεια. Καταντάει πολυτέλεια να ζείτε με ασφάλεια, να κάνετε διακοπές, να έχετε ελεύθερο χρόνο».

Πρέπει να αντεπιτεθεί το εργατικό κίνημα


Και η Αλ. Παπαρήγα συνέχισε: «Το ΚΚΕ δουλεύει σε δύο ταμπλό, να το πω έτσι, ταυτόχρονα. Πρώτα παλεύει σε κάθε χώρο, όπου μπορεί να γίνει, για να επιλύονται τα προβλήματα του συγκεκριμένου χώρου, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μεγαλύτερα μεροκάματα, Ασφάλιση, Υγεία, για Παιδεία. Να μειώσουμε όλα εκείνα τα εμπόδια των προηγούμενων κυβερνήσεων και να έχουμε νέες κατακτήσεις. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε ήδη ανοίξει μια συζήτηση, πριν από όλα με την εργατική τάξη, για τη διέξοδο, γιατί το θέμα είναι πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση. Δεν αρκεί να παλεύεις. Περνάει ο ένας νόμος, περνάει ο άλλος. Χρειάζεται μια πραγματική αντίσταση σε αυτή την κατάσταση.

Και η πρότασή μας είναι η εξής: Πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί πριν από όλα το εργατικό κίνημα. Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να είναι γραμμένοι στα σωματεία και τα σωματεία να είναι ταξικά, όχι σαν αυτή τη σύμβαση που έχει υπογράψει η ΓΣΕΕ, ένα ευρώ τη μέρα αύξηση. Και την έκλεισε, με τη σύμφωνη γνώμη των δύο μεγάλων παρατάξεων και την ανοχή, αν θέλετε, του ΣΥΝ που όλα τα χρόνια δεν κάνει ουσιαστική κριτική στη ΓΣΕΕ. Πρέπει λοιπόν το εργατικό κίνημα να ενισχυθεί, να στηρίξει τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, με την αγροτιά, ό,τι έχει απομείνει, και τους μικρομαγαζάτορες. Υποστηρίζουμε τη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου που θα έχει πολιτικό στόχο, την κατάκτηση της εξουσίας».

Αργά ή γρήγορα η σύγκρουση θα γίνει

Σε άλλο σημείο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε: «Σας λέμε καθαρά. Δεν έχετε άλλη επιλογή παρά συμμαχία, συμπαράταξη και συσπείρωση με το ΚΚΕ. Οσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο το κίνημα και των οικοδόμων και το γενικότερο θα μπορεί κάτι να αποσπά. Και το κυριότερο: Στρώνετε το δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής λύσης. Η λύση δε θα φτιαχτεί με δημοσκοπήσεις και τα κανάλια της τηλεόρασης. Δε θα φτιαχτεί μέσα στη Βουλή. Εμείς υποστηρίζουμε το δρόμο της ρήξης, της σύγκρουσης. Αργά ή γρήγορα η σύγκρουση θα γίνει διότι θα αναγκάσουν την εργατική τάξη να τα χάσει όλα.

Εχει λοιπόν μεγάλη σημασία μέσα από τη συσπείρωση, τη συμμαχία, τη μεθοδικότητα, την ανάπτυξη του αγώνα και την ενίσχυση του ΚΚΕ να παρεμποδίσουμε τα χειρότερα και, κυρίως, να ανοίξουμε το δρόμο για μια νέα εξουσία που δεν μπορεί παρά να είναι εργατική και λαϊκή. Ξέρετε τι είπα νωρίτερα στον κ. Κωνσταντακόπουλο; Αυτά τα φτιάχνετε εσείς, κάποτε θα γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία για να μπορούν να κάνουν διακοπές οι εργαζόμενοι. Εμείς δε θέλουμε να καταστραφεί».

Πιστεύουμε στο δίκιο σας

Και η Αλ. Παπαρήγα κατέληξε: «Πιστεύουμε στο δίκιο σας και αυτό το δίκιο δεν πρόκειται να το ξεπουλήσουμε ποτέ. Να είσαστε απόλυτα σίγουροι. Το ΚΚΕ δε θα κάνει βήμα πίσω. Θα κάνει βήμα μπροστά για να διεκδικεί και να συμβάλλει στην ικανοποίηση όσο γίνεται περισσότερων αιτημάτων. Δε φοβόμαστε. Πιστεύουμε στο δίκιο σας και πιστεύουμε ότι αύριο η εργατική τάξη θα γίνει η δύναμη εκείνη που θα τα ανατρέψει όλα».

Νωρίτερα η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη του υπό κατασκευή τουριστικού υπερσυγκροτήματος, Β. Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος την ενημέρωσε για τα σχέδιά του στην περιοχή. Από την πλευρά της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως όταν ήρθε το σχέδιο της ΠΟΤΑ στη Βουλή, το Κόμμα το καταψήφισε, και υπογράμμισε: «Ουδεμία ανάπτυξη θα φέρει στην περιοχή η υλοποίηση αυτής της επένδυσης, όσον αφορά τα συμφέροντα των μικρομεσαίων που ασχολούνται με τον επισιτισμό - τουρισμό, τη φτωχομεσαία αγροτιά, γενικότερα τα λαϊκά στρώματα της περιοχής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά υποχώρηση μπροστά στον εργοδοτικό εκβιασμό (2007-05-03 00:00:00.0)
Στις δικές σας πλάτες το μέλλον (2007-02-27 00:00:00.0)
Τρομοκρατήστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ψηφίστε ΚΚΕ! (2004-01-15 00:00:00.0)
Ας ενώσουμε την πείρα μας, ας μπολιάσουμε τον αγώνα μας με περισσότερο πείσμα! (2003-11-19 00:00:00.0)
«Να φανούμε εμείς πιο δυνατοί. Να μην τους περάσει» (2002-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ