Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ - «ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»
«Μαθήματα εκτός έδρας»

Η Πανσπουδαστική ΚΣ στις παιδαγωγικές - καθηγητικές σχολές, από κοινού με το περιοδικό «Θέματα Παιδείας», την τρίμηνη επιθεώρηση εκπαιδευτικής πολιτικής και έρευνας, οργανώνουν από την ερχόμενη βδομάδα τα «μαθήματα εκτός έδρας», μια πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί και μετά τις φοιτητικές εκλογές.

Οι διοργανωτές επέλεξαν τον τίτλο «μαθήματα εκτός έδρας», γιατί, όπως σημειώνουν, «δεν πιστεύουμε σε "αυθεντίες" που φοβούνται την αμφισβήτηση και στην "από καθέδρας" διδασκαλία. Εκτός έδρας ακόμη, γιατί "παίζουμε" στο γήπεδο του αντιπάλου (ο μαρξισμός είναι επίσημα εκτός πανεπιστημιακών σπουδών) μόνο που εμείς είμαστε και επίμονοι και αποφασισμένοι να μάθουμε ό,τι δε μας διδάσκουν»...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Τη Δευτέρα 31 Μάρτη, στη 1.30 μ.μ., στο Τμήμα Νηπιαγωγών (αμφιθέατρο Χημείου), με θέμα «Πρόγραμμα Νηπιαγωγείου - Προσχολική αγωγή ή σχολειοποίηση;» και ομιλήτρια την Ειρήνη Σιόντη, υπεύθυνη ομάδας Νηπιαγωγών Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών.
  • Την Τετάρτη 2 Απρίλη, 1.30 μ.μ., στη Φιλοσοφική, με θέμα «Διδάσκοντας το χιούμορ στα παιδιά - Ο σατιρικός Βασίλης Ρώτας», με τον Θανάση Καραγιάννη, διδ. Επιστημών της Αγωγής /Παιδικής Λογοτεχνίας, σχολικό σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συγγραφέα.
  • Την Πέμπτη 3 Απρίλη, 1.30 μ.μ., στη Φιλοσοφική, με θέμα «Η αναθεώρηση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά εγχειρίδια» και ομιλήτρια την Δώρα Μόσχου, εκπαιδευτικό από την ομάδα ιστορικών του ΚΜΕ.
  • Την Τετάρτη 2 Απρίλη, 1.30 μ.μ., στη Φυσικομαθηματική, με θέμα «Φιλοσοφικά ζητήματα γύρω από την Κοσμολογία» με τον Κώστα Αλυσανδράκη, καθηγ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων.
  • Την Πέμπτη 3 Απρίλη, 1.30 μ.μ., στη Φυσικομαθηματική, με θέμα «Η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στην εκπαίδευση» και ομιλήτρια την Μαργαρίτα Κουσαθανά, λέκτορα (ΠΔ 407) Χημείας του Πανεπιστημίου Αθήνας, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Συνεχίζονται οι επιστημονικές διαλέξεις

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιστημονικές διαλέξεις που διοργανώνει το περιοδικό «Θέματα Παιδείας», στα γραφεία του (Τροίας 36), κάθε Τρίτη στις 6.30 μ.μ.

Αυτή την Τρίτη, 1 Απρίλη, η διάλεξη έχει θέμα: «Η ανάπτυξη του ανθρώπινου ψυχισμού» και θα τη δώσει ο Μιχαήλ Κουβελάς, ειδικός ερευνητής.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του περιοδικού: τηλ. 210-8213430.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ