Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πιστεύουμε στη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού μας»

Σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Μπελογιάννη μίλησε στην Πάτρα ο Θ. Τζιατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Σ' αυτήν εδώ την εκδήλωση, την αφιερωμένη στον Νίκο Μπελογιάννη, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ θέλω να σας μεταφέρω το μήνυμά του: της αισιοδοξίας, της αυτοπεποίθησης, της πίστης στο δίκιο και στην προοπτική του αγώνα μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις φουρτούνες της σύγχρονης εποχής. Γιατί, όπως είπε και στην απολογία του, εμείς πιστεύουμε στην πιο σωστή θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο φωτισμένα μυαλά της ανθρωπότητας»...

Με τα λόγια αυτά ο Θεόδωρος Τζιατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθύνθηκε στους νέους που παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ΤΕΙ Πάτρας, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Ν. Μπελογιάννη. Αναφερόμενος στο παράδειγμα του αγωνιστή τόνισε στην ομιλία του:

«Με τα λόγια του Μπελογιάννη το ΚΚΕ δε μας δίδαξε μόνο να αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό με την καρδιά και το αίμα μας. Πάνω απ' όλα μας δίδαξε την πίστη στη δύναμη του ανθρώπου. Μας δίδαξε την αισιοδοξία, τη δυνατότητα αναγέννησης των κομμουνιστών και του κομμουνιστικού κινήματος σε κάθε απότομη στροφή της Ιστορίας.

Τι μπορεί να είναι πιο χαρακτηριστικό για ένα τέτοιο μήνυμα από τη συνειδητή επιλογή της αντίστασης μέχρι θανάτου, που διάλεξε ο Μπελογιάννης και χιλιάδες ακόμα ανώνυμοι κομμουνιστές κι όταν μάλιστα αυτή η επιλογή τους δεν έγινε σε στιγμές ηρωικής έκρηξης, σε στιγμές έξαρσης του λαϊκού κινήματος, αλλά σε στιγμές που αυτοί γνώριζαν καλά ότι "φύλαγαν Θερμοπύλες", όταν είχε αρχίσει πια η επέλαση των βαρβάρων».

«Η ανυπότακτη, περήφανη στάση του Μπελογιάννη τότε, είναι επίκαιρη και σημαντική για το σήμερα. Γιατί και σήμερα, με στρατοδίκες τους πρωτεργάτες της ιμπεριαλιστικής τάξης, του καπιταλιστικού εκσυγχρονισμού, ο κόσμος όλος πάει να γίνει ένα απέραντο στρατοδικείο για τους κομμουνιστές, όσους δεν υποτάσσονται, όσους συνεχίζουν να αντιστέκονται, να διεκδικούν το δίκιο τους, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γιατί και σήμερα η επίθεση απέναντι στις σοσιαλιστικές ιδέες από τους ταξικούς αντιπάλους μας είναι στην πρώτη γραμμή», τόνισε.

Αναδεικνύοντας την επικαιρότητα αυτής της περήφανης στάσης σήμερα, ο Θ. Τζιατζής σημείωσε: «Ο χλευασμός στη συλλογικότητα και στην οργανωμένη πάλη από τους φιλολογικούς εκπροσώπους τους είναι καθημερινό φαινόμενο. Αξίες και ιδανικά θεωρούνται ουτοπία, ανόητος ρομαντισμός μέχρι και οπισθοδρόμηση.

Ετσι και σήμερα, μέσα στο ζοφερό τοπίο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ξαναπροβάλλει το φωτεινό χαμόγελο του Μπελογιάννη. Προβάλλει επίκαιρη όσο ποτέ η αναγκαιότητα για το νέο ηρωισμό της εποχής μας που έχει σχέση με τη συνέπεια στον αγώνα, τη σταθερότητα σε αρχές, την κοσμοθεωρία μας, την αισιοδοξία που μας δίδαξε σε δύσκολες ώρες ο Νίκος Μπελογιάννης», σημείωσε.

«Εμείς - συνέχισε - την αισιοδοξία μας δεν την αντλούμε μόνο από τα σύμβολα και τις ματωμένες σημαίες. Την αντλούμε από τη γνώση της Ιστορίας και της σύγχρονης πραγματικότητας, που τη δυνατότητα να την καταχτήσουμε μας τη δίνει η κοσμοθεωρία μας, ο Μαρξισμός - Λενινισμός, η πηγή της δύναμης του Μπελογιάννη και του Κόμματός μας. Την αντλούμε από τη γνώση των σύγχρονων αντιθέσεων, που οξύνονται, που δείχνουν ότι οι λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα καθημερινά ακρωτηριάζονται, δε χωράνε στον παλιό κόσμο της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο.

Γιατί περισσότερο από κάθε άλλη φορά τώρα, στην εποχή μας, βλέπουμε πόσο οι τεράστιες κατακτήσεις της επιστήμης και του ανθρώπινου πολιτισμού ασφυκτιούν στο περίβλημα του καπιταλισμού και στην κοινωνική συγκρότηση που στηρίζεται στο καπιταλιστικό κέρδος.

Η αστική τάξη έχει κάνει επιστήμη την επιχείρηση χειραγώγησης του λαού. Ξέρει να παίζει με τις λέξεις και τις εικόνες. Ξέρει να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του λαού, πέρα από τη λογική. Ξέρει να καλλιεργεί το φόβο στους φοβισμένους, για να πουλά την ελπίδα. Η αλήθεια είναι πως έχουν πολλά μέσα να ζαλίζουν τον κοσμάκη, αν δεν πατάει γερά στα πόδια του και δεν έχει ταξική πυξίδα και αρχές».

«Οσο για μας τους κομμουνιστές, δεν ονειρευόμαστε κάποιες υψηλές συναναστροφές και συνεργασίες με μια πολιτική αντίθετη στα συμφέροντα των εργαζομένων», σημείωσε ο ομιλητής, καταλήγοντας: «Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να πιστεύουμε στη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού μας, να παλεύουμε για την ενότητά τους, για το μέτωπο του λαού κόντρα στη σύγχρονη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, υπόσχεση αγώνα (2023-05-19 00:00:00.0)
Τίμησε την παρουσία του Ν. Μπελογιάννη στο νησί (2022-04-19 00:00:00.0)
Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη (2016-04-09 00:00:00.0)
«Αντλείς απέραντες και ανεξάντλητες δυνάμεις από την πίστη σου στο Κόμμα και στη νίκη»! (2015-04-05 00:00:00.0)
Τίμησαν τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη (2015-03-31 00:00:00.0)
Δοκιμαζόμαστε στα ιδανικά που έφτιαξαν Μπελογιάννηδες (2013-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ