Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
«Η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ είναι για το τώρα!»

Εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ τη χτεσινή εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης ΑΣΟΕΕ του ΚΚΕ και της Τομεακής Οργάνωσης της ΚΝΕ για την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Μέσα από την επικαιρότητα, με παραδείγματα και σχολιάζοντας μια σειρά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του νέου και της οικογένειάς του, ο Γ. Πρωτούλης παρουσίασε την πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό, για λαϊκή εξουσία και οικονομία, για το σοσιαλισμό. «Η πρόταση του ΚΚΕ δεν είναι για το πολύ μακρινό μέλλον. Είναι για τώρα. Αναγκαία και επίκαιρη», υπογράμμισε.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής; Πώς θα ανέβουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πώς θα δεχτεί ο ΣΕΒ να δουλεύουν λιγότερο οι εργαζόμενοι, αν δεν επιβληθεί αυτό από το λαό; Πώς θα έχουμε φθηνό ρεύμα με τη ΔΕΗ ιδιωτικοποιημένη; Πώς θα έχουμε καθαρό νερό, αν το νερό είναι εμπόρευμα; Πώς θα έχουμε φθηνά εισιτήρια και ασφαλή μεταφορά με τα καράβια στα χέρια των εφοπλιστών;

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή το περιεχόμενο των σπουδών τους, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ είπε: «Ο Κέυνς είναι ξανά της μόδας!», εξηγώντας πως πρόκειται για ξεπερασμένες συνταγές των καπιταλιστών και της σοσιαλδημοκρατίας για «κρατικοποιήσεις» που ξελασπώνουν το κεφάλαιο. Σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι «το άγχος τους είναι να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα. Εμείς δεν έχουμε κανένα τέτοιο άγχος. Να διαλυθεί και να πάει στα τσακίδια!».

Κάλεσε τους φοιτητές να δώσουν στις 9 Απρίλη αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι η πλειοψηφία των φοιτητών είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων. «Η ψήφος του φοιτητή αξιοποιείται για γενικότερα πολιτικά συμπεράσματα», είπε και τόνισε ότι η φοιτητική ψήφος πρέπει να «πέσει» αγωνιστική, με κριτήριο όλα τα προβλήματα της νεολαίας και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ