Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Πρότυπό του το κυβερνητικό έργο του ΠΑΣΟΚ

Ενοχλημένος από την αποκάλυψη - που είναι πλέον και κοινή πεποίθηση - ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση, αφού στα σοβαρά ζητήματα έχει ίδια πολιτική με τη ΝΔ, εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ετσι ισχυρίστηκε, απευθυνόμενος «στην άλλη αριστερά» ότι η εύκολη ισοπέδωση των πάντων, εάν πλήττει επιφανειακά το ΠΑΣΟΚ, υπονομεύει βαθύτερα την ενότητα και την αυτοπεποίθηση του λαϊκού κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να εμφανίσει το κόμμα του ως την εναλλακτική λύση στη σημερινή διακυβέρνηση. Ομως, ως πρότυπο εμφάνισε το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έστρωσαν το έδαφος στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία άλλωστε συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Με ανέξοδα λόγια εμφανίστηκε να νοιάζεται για τη γενιά των 600 ευρώ και της μερικής απασχόλησης, μια μόλις μέρα μετά τη συνυπογραφή από το ΠΑΣΟΚ της επαίσχυντης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΓΣΕΕ που δίνει αύξηση ένα ευρώ την ημέρα.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτές που άνοιξαν τον δρόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ πολιτική για την οποία δεν έχουν κάνει αυτοκριτική, χτες απηύθυνε προειδοποίηση στους υποψήφιους αγοραστές «να ξεχάσουν τις ΔΕΚΟ, τα λιμάνια, τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ