Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα Βαλκάνια φλέγονται

Motion Team

«Στα Βαλκάνια οι εξελίξεις είναι ταυτόσημες των επενδύσεων των ενεργειακών κολοσσών, του στρατιωτικού επεκτατισμού διά του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και σύμπτυξης συμφερόντων...», υπογράμμισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στην εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ με θέμα τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, 9 χρόνια μετά τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενθουσιασμό εκατοντάδες φοιτητές. Παραβρέθηκαν, ακόμα, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και εργαζόμενοι σε εργολαβίες του ΑΠΘ.

Η ομιλήτρια, σχετικά με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, υπογράμμισε ότι το επικοινωνιακό πολιτικό παιχνίδι, με την απόκρυψη της αλήθειας από τα αστικά ΜΜΕ, ναρκοθετεί το παρόν και το μέλλον της ζωής της νεολαίας, τονίζοντάς τους ότι πρέπει να επαγρυπνούν. Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, δηλαδή στην υπερεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του ορυκτού πλούτου (βλ. Μιτρόβιτσα), της Ενέργειας, και στον έλεγχο της περιοχής από το ντόπιο ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, και άλλα. Αναφέρθηκε στα σχέδια και το βρώμικο ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών της ΕΕ και των ΗΠΑ, αλλά και των παρατρεχάμενών τους, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ακόμα, στο ρόλο που αναλαμβάνουν τα πανεπιστήμια στη χώρα, να παράξουν ...διαχειριστές της νέας τάξης πραγμάτων στην περιοχή.


Motion Team

Η βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας για τις εξελίξεις στο Κόσσοβο και την ΠΓΔΜ, αναφέρθηκε στην τεράστιας έκτασης βάση των Αμερικανών, «Μπόνστιλ». «Τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και FYROM είναι και παραμένουν αδιευκρίνιστα και είναι αδύνατον να χαραχτούν πάνω στην αμερικανική βάση Μπόνστιλ», σημείωσε προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες επαγγελματιών στρατιωτικών, στη βάση αυτή, που είναι σε «ευρωπαϊκό έδαφος», ...φιλοξενείται ένα μικρό, απροσπέλαστο «Γκουαντάναμο». Η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι πυροδοτούνται εξελίξεις σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και περί «τσαμουριάς» στην Ηπειρο. «Σε αυτά τα Βαλκάνια το σχέδιο κατατεμάχισης παραπέμπει ευθέως - προκαλώ τον οποιονδήποτε - στην κατάτμηση των Βαλκανίων το 1936 των ναζί», υπογράμμισε.

Συνδέοντας τη στρατηγική της ΕΕ και των ΗΠΑ με τις εξελίξεις στο εσωτερικό, αναφέρθηκε στην κατάπτυστη υπογραφή της νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης, στην ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική ενσωμάτωσης του ΣΥΝ, αλλά και στις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση. Με αφορμή την επίσκεψή της νωρίτερα στα ΤΕΙ και την επαφή της με τους σπουδαστές, η βουλευτής του ΚΚΕ διαπίστωσε τις επιπτώσεις της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Σχετικά με την επίσκεψη στα ΤΕΙ, σημείωσε: «Η Μπολόνια και η "μπολονέζ" καλά κρατεί και στα ΤΕΙ. Εχω την αίσθηση ότι ή εσείς θα γίνετε κάτι σαν τα ΤΕΙ ή τα ΤΕΙ θα γίνουν κάτι σαν και εσάς, φτάνει να υπάρξει επαρκής συγχώνευση αριστερούτσικων ιδεών και μεγάλη ευεργεσία των χορηγών». Η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους φοιτητές, στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές, στις 9 Απρίλη, να κάνουν την ψήφο τους δύναμη ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής, αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και των συνοδοιπόρων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ