Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήσεις με αδελφά κόμματα

Από τη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Πορτογαλικού ΚΚ
Από τη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Πορτογαλικού ΚΚ
Αντιπροσωπεία της ΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε χτες στα γραφεία της ΚΕ, στον Περισσό, με τον Αντζελο Αλβες, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Πορτογαλικού ΚΚ.

Στη συνάντηση ο Α. Αλβες μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Πορτογάλων κομμουνιστών στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την επέτειο της ίδρυσής τους και υπογράμμισε τη διάθεση του Πορτογαλικού ΚΚ να συμβάλει ακόμα περισσότερο στο βάθεμα των αδελφικών σχέσεων και της κοινής δράσης των δύο κομμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Εγινε, επίσης, ανταλλαγή πληροφοριών για τους αγώνες των εργαζομένων στις χώρες μας, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα της κοινής δράσης των δύο κομμάτων, ενόψει των ευρωεκλογών του 2009 και άλλων διεθνών πρωτοβουλιών.

Ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε για τις προετοιμασίες για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ και μετέφερε την πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚΕ στο Πορτογαλικό ΚΚ για το 18ο Συνέδριο.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τον Μ. Σαντράι, μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), στην οποία διαπιστώθηκε η ταύτιση απόψεων τόσο όσων αφορά στην εκτίμηση των κυριότερων διεθνών εξελίξεων σήμερα, όσο και στην ανάγκη για στενότερη συνεργασία και συντονισμό δράσης των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που βασίζονται στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και στην υπεράσπιση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε.

Ο Μ. Σαντράι μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του ΚΚ Ινδίας (Μ) στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ και ευχήθηκε παραπέρα επιτυχίες στους αγώνες τους.

Ο Δ. Κουτσούμπας προσκάλεσε αντιπροσωπεία του ΚΚ Ινδίας (Μ) να παρακολουθήσει τις εργασίες του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, το Φλεβάρη του 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ