Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΥΧΑ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ: «Η πολιτική μας ιστορία δείχνει ότι η κρίση που βιώνουμε σήμερα κατά τρόπο υστερικό είναι προβλεπόμενη (...). Η φθορά των πρωθυπουργών στην αρχή της δεύτερης θητείας τους είναι αναπόφευκτη γιατί οι πολίτες φυσιολογικά χάνουν το αίσθημα της προσδοκίας (...). Ενας ηγέτης μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία αν λάβει εγκαίρως τα μηνύματα της κοινωνίας και συντηρήσει την προσδοκία. Κι ένας τρόπος για να συντηρήσει την προσδοκία είναι ο ανασχηματισμός» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ: «Δύσκολος στις διαπραγματεύσεις ο Γ. Σουφλιάς αλλά στο Μαξίμου εκτιμούν ότι τελικά θα "υποκύψει" αποδεχόμενος το υπουργείο Οικονομίας. Αυτή η κίνηση θα "ξεκλειδώσει" την υπόθεση του ανασχηματισμού» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ: «Οι πολίτες δεν εξοργίζονται μόνο με τα καύσιμα. Εξοργίζονται κάθε φορά που καλούνται οι ίδιοι να πληρώνουν γνωρίζοντας ότι τεράστια ποσά θα καταλήξουν σε συγκεκριμένες μεγάλες τσέπες. Τη στιγμή που ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς κόβει κορδέλες σε τμήματα δρόμων, χωρίς φυσικά να έχει ολοκληρωθεί το έργο, οι διαμαρτυρίες των οδηγών για τις αυξήσεις φωτιά στα διόδια έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ; «Σφοδρή αναζωπύρωση των σεναρίων για νέο κόμμα (...) προκαλεί η κατακόρυφη πτώση σε όλες τις δημοσκοπήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, κανένα από τα οποία δεν είναι ικανό να αναπτύξει δυναμική υπερκέρασης του 30%» (το θέμα στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ: «Η νέα δημοσκόπηση καταγράφει με σαφήνεια την αλλαγή που συντελείται στο πολιτικό σκηνικό, δεδομένου ότι μέσα σε διάστημα μιας και μόνο εβδομάδας η κυβερνητική παράταξη έχασε μια μονάδα ενώ το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 1,3% και απέκτησε προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ: «Σας λέω ότι πρόκειται ακριβώς για τις προτάσεις που αποτελούσαν τον πυρήνα της δικής μας προγραμματικής αντιπολίτευσης στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία λοιπόν αυτή μου δημιούργησε από τη μια ένα θετικό συναίσθημα - θέλω να είμαι ειλικρινής. Οταν κάποιος λέει αυτά που λες εσύ (...) είναι ένα θετικό συναίσθημα. Εμείς χαιρόμαστε που με την παρουσία μας έχουμε μετατοπίσει το επίπεδο της πολιτικής ζωής προς τα αριστερά» (ο Α. Τσίπρας για τις εξαγγελίες Παπανδρέου στο ράδιο του «9,84» / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ