Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Ηχοχρώματα της νιότης και της επανάστασης

Ονειρικές μουσικές και εκφραστικές ερμηνείες έδωσαν το στίγμα της συναυλίας της «Ορχήστρας του Δρόμου», που άνοιξε το χτεσινό πρόγραμμα στην Κεντρική Σκηνή. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το μαγικό βιολί της και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, οι δύο ταλαντούχοι και βραβευμένοι συνθέτες, ένωσαν δεξιοτεχνία και αισθητική, παρουσιάζοντας διαλεχτές στιγμές του έργου τους: μουσικές που έχουν γράψει για τον κινηματογράφο, μαζί με αιθέρια τραγούδια ερμηνευμένα από τη σπάνιας εκφραστικότητας φωνή της Ελλης Πασπαλά. Η υπέροχη μουσική συντροφιά της «Ορχήστρας του Δρόμου», αποτελούμενη από εξαίρετους σολίστες μουσικούς παρέσυρε το κοινό σε γοητευτικές «διαδρομές», μέσα από ηχοχρώματα ταξιδιάρικα, νοσταλγικά, ατμοσφαιρικά, αλλά και... διονυσιακά. Μαζί τους και η ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνης της λύρας Γεωργία Νταγάκη, προσφέροντας το δικό της ιδιαίτερο «χρώμα».

Τη μελωδική «σκυτάλη» πήρε ο Μανώλης Μητσιάς, που από σκηνής ευχήθηκε «τα καλύτερα για το Κόμμα και την ΚΝΕ... Να συνεχίζουν τους δίκαιους αγώνες που κάνουν πάντα». Η «Ομορφη πόλη» του Μ. Θεοδωράκη έκανε την αρχή, για να συνεχίσει μια αγκαλιά τραγούδια βαθιά χαραγμένα στη μνήμη και στην καρδιά μας. Ενα πρόγραμμα πλημμυρισμένο από τη μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου και τον ποιητικό λόγο δημιουργών όπως οι Γιάννης Ρίτσος, Νίκος Γκάτσος, Αλκης Αλκαίος κ.ά. Εξαίσιες «χημείες» που έχουν σφραγίσει τη μουσική ιστορία του τόπου μας, παρουσιασμένες από τον σπουδαίο τραγουδιστή, που με ήθος, γνώση, αγάπη υπηρετεί την ελληνική λαϊκή μουσική. Ενα πρόγραμμα αντάξιο της κόκκινης γιορτής της νιότης, της ιστορίας, των αγώνων. Μαζί του στο τραγούδι η νέα ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τη συναυλία του Μπάμπη Στόκα. Ο τραγουδιστής που συνέδεσε τ' όνομά του με μεγάλες επιτυχίες των «Πυξ Λαξ», παρουσίασε ένα ανθολόγιο αγαπημένων του τραγουδιών, λαϊκών, έντεχνων, τραγούδια της γενιάς του - των «Πυξ Λαξ» και άλλων - καθώς και κομμάτια με πιο επαναστατικό περιεχόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ