Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Απορρίπτουν στο σύνολό του το σχέδιο εκποίησης

Σε κινητοποιήσεις κόντρα στις εγκληματικές μεθοδεύσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι. Με αστυνομία και ΜΑΤ επιχειρεί να τους αντιμετωπίσει η κυβέρνηση

Associated Press

Τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία άρχισε ήδη να επιστρατεύει η κυβέρνηση, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στον όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), ενάντια στις μεθοδεύσεις κλεισίματος και ιδιωτικοποίησης του ομίλου, που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι εργαζόμενοι, που έχουν απορρίψει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο με τις απολύσεις και τα προγράμματα υποχρεωτικής συνταξιοδότησης, δέχτηκαν χτες το πρωί απρόκλητη τρομοκρατική επίθεση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με γκλοπ και δακρυγόνα στην οδό Ακαδημίας. Οι εργαζόμενοι είχαν ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΑ στη λεωφ. Συγγρού, όπου είχαν συγκεντρωθεί το πρωί, με προορισμό τη Βουλή, για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και ακολούθως τα γραφεία της «Πάνθεον» επί της οδού Αμερικής και Βαλαωρίτου. Στην οδό Ακαδημίας συνάντησαν παρατεταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτυση και εντολή να μην επιτραπεί στους εργαζόμενους να προχωρήσουν. Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό, ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους και τότε δέχτηκαν τη βίαιη - με γκλοπ και χημικά - επίθεση των ΜΑΤ.

Την απρόκλητη τρομοκρατική επίθεση καταδίκασε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να περάσει την πολιτική της ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων και της δημόσιας περιουσίας. Μιλώντας στους εργαζόμενους, τόνισε ότι το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει και πρόσθεσε ότι κάθε τέτοια προσπάθεια αυταρχισμού και τρομοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης θα προσκρούσει πάνω στη λαϊκή αντίδραση. Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ξεπουλά το δημόσιο πλούτο που ανήκει στο λαό.


Eurokinissi

Η χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στον όμιλο ΟΑ ξεκίνησε στις 9 π.μ., με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΟΑ επί της λεωφ. Συγγρού. Με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο. Δυναμική και μαχητική ήταν στη συγκέντρωση η παρουσία των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Πρωτούλης. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και όσοι υποστηρίζουν την πολιτική «απελευθέρωσης» των μεταφορών που προωθεί η ΕΕ επιχειρούν να κλείσουν την «Ολυμπιακή» για τους δικούς τους συγκεκριμένους λόγους και όχι όπως υποκριτικά ισχυρίζονται για το καλό του ελληνικού λαού. Κατήγγειλε ότι η πολιτική της ΕΕ είναι «πολιτική απελευθέρωσης της εκμετάλλευσης και της ανασφάλειας στους αιθέρες», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ετοιμάζουν απογείωση ιπτάμενων φερέτρων». Αν η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της ΕΕ έχουν τους δικούς τους λόγους για το ξεπούλημα του ομίλου - υπογράμμισε ο Γ. Πρωτούλης - οι εργαζόμενοι αλλά και όλος ο ελληνικός λαός που θέλουν ασφαλείς και φθηνές μεταφορές έχουν ακόμα πιο ισχυρό λόγο να αγωνιστούν από κοινού και να γίνει υπόθεση όλου του λαού η ματαίωση του σχεδίου ΕΕ και κυβέρνησης. Ο βουλευτής του Κόμματος αναφέρθηκε και στην ανάγκη να φύγει από τους εργαζόμενους όλη η λάσπη που έχει εκτοξευτεί εναντίον τους όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις. Καταλήγοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους, χωρίς μοιρολατρία, να αγωνιστούν ενάντια στις μεθοδεύσεις ΕΕ - κυβέρνησης, διεκδικώντας ενιαίο δημόσιο φορέα όλων των μέσων μεταφοράς, με όρους οικονομίας σε όφελος του λαού και όχι των κερδών.


Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι οι αντιδράσεις των εργαζομένων ενάντια στο «λουκέτο» και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας πρόκειται να κλιμακωθούν και να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Ηδη οι τεχνικοί έχουν αποφασίσει σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι στην ΟΑ έχουν αποφασίσει συμβολική κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νυν υπέρ πάντων η ...διάσπαση των εργαζομένων (2008-10-10 00:00:00.0)
Κατάληψη στην πίστα του «Ελ. Βενιζέλος» (2008-09-19 00:00:00.0)
Θυσία στο βωμό των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου (2008-05-04 00:00:00.0)
Θυσία στο βωμό των πολυεθνικών αερομεταφορών (2007-10-27 00:00:00.0)
Νέο πραξικόπημα από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (2003-11-29 00:00:00.0)
Πήρε παράταση το οριστικό ξεπούλημα (2001-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ