Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και για το σοσιαλισμό

Μεγαλύτερη από όλα τα προηγούμενα χρόνια η Διεθνούπολη στο φετινό Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ. Πολυάριθμη και σημαντική η διεθνής συμμετοχή. Αντιπροσωπείες από 61 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και Οργανώσεις Κομμουνιστικής Νεολαίας από 35 χώρες τιμούν με την παρουσία τους τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τα 40 της ΚΝΕ. Αντάμωμα λαών που μιλούν την ίδια γλώσσα του αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Ενα τεράστιο πλακάτ να δεσπόζει στο χώρο: «Αλληλεγγύη με την Κούβα, ενάντια στον ιμπεριαλισμό για το σοσιαλισμό». Και σε κεντρική θέση το περίπτερο αυτού του ηρωικού Νησιού της Επανάστασης, όπου ο επισκέπτης μπορεί να λάβει ενημερωτικό υλικό για τα επιτεύγματά της, από την είσοδο των επαναστατών στην Αβάνα κι έπειτα, πενήντα ολόκληρα χρόνια αγώνα και κατακτήσεων για την εργατική τάξη και το λαό. Αλλά και για τη μαρτυρική κατάσταση που βίωνε ο λαός της Κούβας πριν την επανάσταση. Και δίπλα περίπτερο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης που ήδη μετρά 45 χρόνια προσφοράς, όπου έχει στηθεί και το «ταχυδρομείο αλληλεγγύης» για τους πέντε Κουβανούς πατριώτες. Τους πέντε αλύγιστους, που κρατούνται 10 χρόνια από τις αμερικανικές αρχές, επειδή αποκάλυψαν δίκτυα αντίδρασης και μαφίας εντός των ΗΠΑ που ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα στο έδαφος της Κούβας. Περιμετρικά λειτουργούν τα περίπτερα των αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο, αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών.

Εκεί και το περίπτερο της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», όπου ενημερώνεται κανείς για τα αντιδημοκρατικά μέτρα που προωθούνται κεντρικά στην ΕΕ, σε όφελος φυσικά του μεγάλου κεφαλαίου. Μέτρα και πρακτικές που εγκαθιδρύουν την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς σε βάρος του εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ