Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού και διάσπασης

Με επιστολές προς τους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής» προσπαθεί να περάσει τα σχέδιά του ο Κ. Χατζηδάκης

Νέο επαίσχυντο σχέδιο διάσπασης και διαχωρισμού των εργαζομένων με προφανή σκοπό να αποτρέψει τον ενωτικό τους αγώνα, έθεσε ήδη σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Το έργο αυτό ανέλαβε προσωπικά ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, ο οποίος άρχισε κιόλας να ταχυδρομεί επιστολές προς κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, δήθεν για να τους ενημερώσει για τα ...ευεργετήματα του κυβερνητικού σχεδίου και τις δυνατότητες που έχουν σε ό,τι αφορά το επαγγελματικό τους μέλλον, ενόψει των απολύσεων. Ο Κ. Χατζηδάκης απέστειλε επίσης επιστολές και προς τους προέδρους των συνδικάτων, ζητώντας τη συνεργασία τους για την απρόσκοπτη και ...αποτελεσματική εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου! Οπως σημειώνει μάλιστα ο Κ. Χατζηδάκης «με ουσιαστικό διάλογο και συνεργασία είναι δυνατόν θα δοθεί σε κάθε εργαζόμενο η δυνατότητα να περάσει στην επόμενη μέρα με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση».

Το περιεχόμενο των επιστολών είναι ξεχωριστό για τους μόνιμους, τους εποχικούς και τους πιλότους, με αναφορές στις επιλογές που έχουν για την... επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά την απόλυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπουργική επιστολή προς τους εποχικούς εργαζόμενους του ομίλου ΟΑ, γίνεται αναφορά στη «μέριμνα που λαμβάνει η κυβέρνηση για αυτή την κατηγορία υπαλλήλων, ενώ, επιπλέον, εκτιμάται ότι λόγω της εμπειρίας και των ανταγωνιστικότερων αποδοχών οι εποχικοί υπάλληλοι θα έχουν πολλές ευκαιρίες απασχόλησης στη νέα εταιρεία».

Στην ουσία δηλαδή, ωμά και κυνικά ο Κ. Χατζηδάκης ομολογεί, ότι αν κάποιοι εργαζόμενοι επιλεγούν τελικά από τον «επενδυτή», αυτοί θα είναι εποχικοί και σίγουρα «φτηνοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ