Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μη σου τύχει να είσαι μετανάστης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Την περασμένη βδομάδα όλα τα μέσα ενημέρωσης έδιναν την εξής είδηση: ότι ύστερα από 4 χρόνια εντοπίστηκε στην Κω η 8χρονη Ντενίς Πιπιτόνε που είχε εξαφανιστεί την 1η Σεπτέμβρη στη Σικελία. Το κοριτσάκι ήταν μαζί με μία 29χρονη Αλβανή Τσιγγάνα, η οποία συνελήφθη, ανακρίθηκε και της ασκήθηκε δίωξη για αρπαγή ανηλίκου.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη, επειδή κάποια τουρίστρια κατήγγειλε πως το κοριτσάκι έμοιαζε με μια φωτογραφία της μικρής Ντενίς που είχε δει. Μάλιστα. Κινητοποιήθηκε, λοιπόν, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι η γυναίκα ήταν η μάνα του παιδιού. Αυτό προέκυψε μετά από εξέταση DNA από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στο μεταξύ, η μάνα ήταν κρατούμενη και το κοριτσάκι ζητούσε τη μητέρα του. Απ' ό,τι φαίνεται, είχε την ατυχία, όπως και χιλιάδες άλλοι μετανάστες στη χώρα μας, να μην έχει τα απαραίτητα χαρτιά για τα δείξει στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν και να αποδείξει ότι είναι η μάνα του παιδιού. Και το παιδί είχε την ατυχία να ζήσει μιαν εφιαλτική κατάσταση μακριά από τη μητέρα του. Μόνο που τα χαρτιά που ...έλειπαν από τη μητέρα δεν τα έδωσαν η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, λειτουργώντας στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Αλίμονο, λοιπόν, μη σου τύχει να είσαι μετανάστης...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ