Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εμπλοκή Φωτιάδη στην υπόθεση Βατοπεδίου

Προσπάθεια αθώωσης της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ από τον εκπρόσωπο Τύπου

Σε μια επιχείρηση να «αθωώσει» την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και την εμπλοκή του στη διαδικασία εκχώρησης δημοσίων εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου επιδόθηκε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Απ. Φωτιάδης.

Ο πρώην υπουργός, που με τις πολιτικές του αποφάσεις εμπλέκεται στην υπόθεση του Βατοπεδίου, δημοσιοποίησε γραπτή δήλωσή του, με επιδίωξη να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο με τη Μονή. Σύμφωνα με την επιστολή, τμήμα της οποίας δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία», ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι «είχε καθήκον να κάνει δεκτές τις ομόφωνες γνωμοδοτήσεις» του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημόσιων Κτημάτων για την εκχώρηση της δημόσιας έκτασης και υποστηρίζει ότι ύστερα «από προσκόμιση νέων στοιχείων ανέπεμψε τις 3 γνωμοδοτήσεις της περιόδου 1998 - 2002 προς επανεξέταση» από το συγκεκριμένο Συμβούλιο, επί των όποιων όπως υποστηρίζει «δεν μπορούσε να γίνει καμιά νομική επίκληση μέχρι την έκδοση νέας απόφασης». Βέβαια, ο Ν. Φωτιάδης δεν εξηγεί πώς τελικά υπογράφηκε το 2003, επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής των εκτάσεων που διεκδικούσε η Μονή!

Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών χειρισμών του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο, αναφέρθηκε στα «νέα στοιχεία στην επιφάνεια», μίλησε για την «αυταπόδεικτη ευθύνη υψηλών κυβερνητικών παραγόντων» της ΝΔ, αλλά... ξέχασε να αναφερθεί στις αποφάσεις των «πράσινων» υπουργών.

Ο ίδιος συνεχίζοντας το «πινγκ πονγκ» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το μερίδιο των ευθυνών, επιτέθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη που υποστήριξε ότι «η όλη υπόθεση διαπράχτηκε, εξετελέσθη και ολοκληρώθηκε επί ΠΑΣΟΚ» και τον κάλεσε «να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να σταματήσει να υπαγορεύει σε δικαστικούς λειτουργούς, πού πρέπει και πού δεν πρέπει να πάει η υπόθεση». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε για άλλη μια φορά ο φάκελος της υπόθεσης να πάει στη Βουλή, αφού, όπως είπε, «υπάρχουν ευθύνες σε επίπεδο πολιτικών προσώπων και, αυτές τις ευθύνες η Βουλή πρέπει να τις αναζητήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ