Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Το ΚΚΕ, ως το μόνο κόμμα που προσεγγίζει το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, αφού πραγματικά αντιπαρατίθεται στην εμπορευματοποίηση της γης, ανέδειξε η χτεσινή συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

«Δεν είναι δυνατόν, δάση, δασικές εκτάσεις, ελεύθεροι χώροι, παραλίες και ακτές να ανήκουν πουθενά: Ούτε σε επιχειρηματίες, ούτε στην Εκκλησία, ούτε σε μοναστήρια, ακόμα και αν έχουν νομίμως αποκτηθεί» τόνισε εστιάζοντας στην ουσία της υπόθεσης η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας πως «η ιδιοκτησία της γης συνεπάγεται την εμπορευματοποίησή της». Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το όλο θέμα πρέπει να φωτιστεί «ως πολιτική ευθύνη και ποινική, στο βαθμό που υπάρχει».

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιδόθηκαν αφενός σε μια προσπάθεια αλληλοφορτώματος των αιτίων του σκανδάλου και κατά δεύτερον στη γνωστή διαχειριστική τους αντιπαράθεση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου τονίζοντας ότι υπήρξε κεντρικός συντονισμός. Αντίστοιχα ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ανέφερε ότι το σκάνδαλο ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι γαντζώνεται από την υπόθεση λόγω ανυπαρξίας πολιτικών προτάσεων. Αρνήθηκε κάθε ποινική ευθύνη της κυβέρνησης τασσόμενος κατά της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

Στη θέση του ΠΑΣΟΚ για παραίτηση της κυβέρνησης συγκατένευσε με την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προσπάθησε να παρουσιάσει το κόμμα του ως «σωσίβιο» για τη ΝΔ, ενόψει μιας πιθανής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ