Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρακολουθούν εργαζόμενους

Εξαπλώνονται τα κρούσματα παρακολούθησης εργαζομένων από τους εργοδότες τους. Κλιμάκιο της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» και της Ενωσης Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, μετά από καταγγελία, επισκέφτηκε Λογιστικό - Φοροτεχνικό Γραφείο στη Γλυφάδα Αττικής, όπου παράνομα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Το σύστημα παρακολουθεί και πιθανότατα καταγράφει κάθε δραστηριότητα, κίνηση ή και συνομιλία σε όλους τους χώρους εργασίας της επιχείρησης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων. Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό υπόμνημα της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και της Ενωσης, προς της «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» (ΑΠΔΠΧ), με το κύκλωμα παρακολουθούνται και ενδεχόμενα καταγράφονται και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων και όσων επισκέπτονται την επιχείρηση.

Στο υπόμνημα ζητείται από την ΑΠΔΠΧ να παρέμβει ώστε να σταματήσει η λειτουργία των καμερών, να επιβάλει κυρώσεις, να ξηλώσει το σύστημα παρακολούθησης και να καταστρέψει τα παράνομα συλλεχθέντα ευαίσθητα δεδομένα του προσωπικού της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ