Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η επιστολή της Luise - Baily Αντωνακοπούλου

Την ακλόνητη πίστη, τόσο τη δική της όσο και του άντρα της Αντώνη, για «μια κοινωνία πιο δίκαιη», εξέφρασε με επιστολή της η Luise - Baily Αντωνακοπούλου εξαιτίας της παρουσίας της στη Γαλλία, προς τη ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, στη διάρκεια των εγκαινίων των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Οργάνωσης.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν μπορώ να ανταποκριθώ στο κάλεσμά σας και να παραβρεθώ στα εγκαίνια των γραφείων του Κόμματος.

Περνώντας ο καιρός, ολοένα και συχνότερα, σκέφτομαι το όνειρο που είχε ο Αντώνης να επιστρέψει στο σπίτι αυτό με το οποίο ήταν πολύ δεμένος συναισθηματικά. Ονειρο που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ο ίδιος, ακόμα κι όταν οι πολιτικές συγκυρίες έδειχναν πιο ευνοϊκές, ακόμα και όταν η κοινωνία γινόταν πιο ελεύθερη, πιο συντροφική. Ομως το ίδιο αυτό όνειρο του Αντώνη νιώθω ότι ένα μέρος του γίνεται πραγματικότητα σήμερα με την παρουσία του ΚΚΕ - το σκοπό που αφιέρωσε όλη του τη ζωή.

Ο Αντώνης πίστευε ότι οι νόμοι είναι αυτοί που διέπουν την κίνηση του σύμπαντος, εγώ πιστεύω ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι αυτός που διαμορφώνει τις συνθήκες και δημιουργεί πολιτισμό. Με τη θέλησή του, το διακαή πόθο του για ΓΝΩΣΗ, κόντρα και παρά το όποιο "εχθρικό" περιβάλλον.

Ζείτε στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε την έννοια του "πολίτη" και της Δημοκρατίας τον 6ο αιώνα π.Χ. Παρ' όλα αυτά, η κοινωνική εξέλιξη δείχνει να είναι μια διαδικασία αργή. Τουλάχιστον όλοι εμείς, οι λαοί περιμέναμε ότι η κοινωνία που όλοι θα συμμετέχουμε πιο ενεργά στα κοινά θα έρθει στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Σήμερα πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε όλα αυτά που έχουν κατακτηθεί, αλλά και να εμπιστευτούμε τη ΝΕΜΕΣΙ που "ξυπνάει" και δημιουργεί την ανάγκη για μια κοινωνία πιο δίκαιη, με πνεύμα αλληλεγγύης και αδελφοσύνης. Γιορτάζω λοιπόν κι εγώ μαζί μ' εσάς, τη διατήρηση της δύναμης, του άσβεστου αυτού φωτός που σηματοδοτούν τα εγκαίνια των γραφείων σας. Ελπίζω να μη με εμποδίσει τίποτα, στο επόμενο ταξίδι μου στην Ελλάδα να βρεθώ ανάμεσά σας.

Συντροφικά δική σας,

Luise - Baily Αντωνακοπούλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ