Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Αρχίζει αύριο Τετάρτη το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Με την παρουσία εκατοντάδων εκλεγμένων αντιπροσώπων, αλλά και εκατοντάδων προσκεκλημένων προσωπικοτήτων της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας, καθώς και των αντιπροσωπειών 90 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων από 72 χώρες του κόσμου, αρχίζει αύριο Τετάρτη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ με σύνθημα: «ΚΚΕ Ισχυρό - Συνέδριο Αντεπίθεσης». Το Συνέδριο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 22 Φλεβάρη. Οι εργασίες θα ανοίξουν αύριο στις 10 το πρωί με την παρουσίαση από την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, της εισήγησης της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο.

Οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου θα αποτελέσουν το αποκρυστάλλωμα μιας πολύμηνης πολιτικής διαδικασίας που ξεκίνησε με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ, συνεχίστηκε με την πλατιά διάδοση και συζήτησή τους με το λαό και ολοκληρώθηκε με τον προσυνεδριακό διάλογο και την εσωκομματική προσυνεδριακή διαδικασία, τις συνδιασκέψεις των Κομματικών Οργανώσεων. Θα συμπυκνώσουν όλη τη δράση του Κόμματος την τελευταία 4ετία και θα εμπλουτίσουν την πολύχρονη πείρα που συγκεντρώνει το ΚΚΕ με την πρωτοπόρα δράση του εδώ και 9 δεκαετίες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας:

-- Φτάνει στο 18ο Συνέδριό του ατσαλωμένο μέσα από το καμίνι της ταξικής πάλης, η οποία πέρασε σε νέα φάση όξυνσης, μετά τις ανατροπές των αρχών της δεκαετίας του 1990.


-- Φτάνει στο 18ο Συνέδριό του θωρακισμένο από την ανυποχώρητη σύγκρουση με όσους, τότε, έσπευσαν να σαλπίσουν άτακτη υποχώρηση για την εργατική τάξη παγκοσμίως, προστάζοντας συμβιβασμό - ενσωμάτωση - υποταγή.

-- Φτάνει στο 18ο Συνέδριό του μετρώντας θαρρετά, ουσιαστικά βήματα μπροστά, στην ολόπλευρη ισχυροποίησή του - πολιτική, ιδεολογική, οργανωτική.

-- Φτάνει στο 18ο Συνέδριό του με μια σημαντικά πιο γερή ΚΝΕ στο πλευρό του, πρωτοπόρα στους αγώνες της νεολαίας.

-- Φτάνει στο 18ο Συνέδριό του μελετώντας με απαιτητικότητα, με επαναστατική τόλμη και σε βάθος την πείρα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα. Εχοντας συνείδηση της ευθύνης που αναλογεί σε κάθε ΚΚ για παραπέρα ανάπτυξη της επαναστατικής θεωρίας, με βάση την ανάπτυξη της ταξικής πάλης στις εκάστοτε συνθήκες, με τον ίδιο πάντα στόχο: την ανατροπή της κοινωνίας που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Την οικοδόμηση εκείνης της κοινωνίας που, με την εργατική τάξη στην εξουσία, θα υπηρετεί την ικανοποίηση των διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών.

Οι κομμουνιστές υποδεχόμαστε το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ με μεγάλες απαιτήσεις, για ν' ανέβει ο πήχης της ατομικής αλλά και της συλλογικής προσφοράς, απαιτήσεις που θέτει μπροστά μας όχι μόνο η κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, αλλά πριν απ' όλα, η καθημερινή επιβεβαίωση της επικαιρότητας και της ρεαλιστικότητας του σοσιαλισμού.


Το υποδεχόμαστε με τη δύναμη της επαναστατικής μας θεωρίας, της βεβαιότητας πως η πραγματικότητα που ζούμε μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.

Το υποδεχόμαστε με τη βαθιά πεποίθηση ότι η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας είναι υπόθεση και ευθύνη εκείνων που με το νου και τα χέρια τους φτιάχνουν τον πλούτο τούτου του κόσμου, με επικεφαλής το Κομμουνιστικό Κόμμα.



Η είσοδος της έδρας της ΚΕ στολισμένη για να υποδεχτεί τους αντιπροσώπους του 18ου Συνεδρίου
Η είσοδος της έδρας της ΚΕ στολισμένη για να υποδεχτεί τους αντιπροσώπους του 18ου Συνεδρίου

Το πανό που θα βρίσκεται στην πλάτη του προεδρείου του 18ου Συνεδρίου
Το πανό που θα βρίσκεται στην πλάτη του προεδρείου του 18ου Συνεδρίου

Το μεγάλο γιγαντοπανό στην εξωτερική πλευρά της αίθουσας συνεδρίων
Το μεγάλο γιγαντοπανό στην εξωτερική πλευρά της αίθουσας συνεδρίων

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ