Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΙ ΡΟΛΟΙ

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ»: «Ο εμφύλιος ήταν ένας μεγάλος πολιτικός τυχοδιωκτισμός της ηγεσίας του ΚΚΕ (...) που αιματοκύλισε και κατέστρεψε τη χώρα (...) πώς κατέληξε η ηγεσία του ΚΚΕ σε αυτόν τον μεγάλο τυχοδιωκτισμό είναι πραγματικά αντικείμενο σοβαρής έρευνας. Χρήσιμης γιατί και σήμερα παρατηρώ τα τυχοδιωκτικά φαινόμενα που πιστεύω ότι ανάγονται στις ίδιες βαθύτερες αιτίες» (ο Α. Καρκαγιάννης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ: «Αντρες της αντιτρομοκρατικής (...) δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για τη "μελετημένη διατύπωση των θέσεων της οργάνωσης" αλλά και για τις αναφορές στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως "έναν από τους λίγους αυθεντικό επαναστάτη» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟ: «Οι μυστικές υπηρεσίες επέλεξαν έναν ή δύο (...) και εκβιάζοντάς τους (...) τους επέβαλαν να συνεχίσουν τη δράση τους με άλλο όνομα (...) για να ελέγξουν τον χώρο και να μπορέσουν να διαβρώσουν εύκολα οποιαδήποτε γνήσια οργάνωση εμφανίζονταν μελλοντικά (...) για να μπορούν με μια βίαια ενέργεια να πετυχαίνουν έναν συγκεκριμένο πολιτικό σκοπό, να δημιουργούν τον επιδιωκόμενο πολιτικό σκοπό» (ο Β. Τζωρτζάτος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΓΙΑ ΝΑ 'ΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «Ο κ. Παπαδόπουλος ιεράρχησε ως πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα την αλλαγή του πολιτικού συστήματος. "Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι ούτε το έλλειμμα ούτε το χρέος. Το δημοσιονομικό μας πρόβλημα είναι το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα" επισήμανε (...) τόνισε την ανάγκη να ειπωθεί από τα κόμματα όλη η αλήθεια για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της πριν από τις εκλογές, ώστε η επόμενη κυβέρνηση να έχει ισχυρή νομιμοποίηση» (ο Α. Παπαδόπουλος / ΤΟ ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ