Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Eπικίνδυνη εξέλιξη για το λαό και τη νεολαία

Ανακοίνωση του ΚΣ της Οργάνωσης για τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας

Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας (περί μείωσης της θητείας, διεξαγωγής της μόνο στο στρατό ξηράς και κατάργησης των αναβολών), δίνει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, που με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει επικίνδυνη εξέλιξη τις παραπάνω μεθοδεύσεις που οδηγούν στη δημιουργία μισθοφορικού στρατού και καλεί το λαό και τη νεολαία να τις καταδικάσουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Οι εξαγγελίες του υπουργού Εθνικής Aμυνας κ. Μεϊμαράκη για τη μη συμμετοχή εφέδρων σε πολεμική αεροπορία και ναυτικό και την κατάργηση των αναβολών στράτευσης για τους νέους στρατευμένους αποτελούν ουσιαστικά συνέχεια και εντατικοποίηση της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Στόχο έχουν τη μετατροπή του Ελληνικού Στρατού σε μισθοφορικό, για την πιο αντιδραστική αξιοποίησή του εντός και εκτός συνόρων. Είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό και τη νεολαία της χώρας μας.

Θέλουν τους νέους να στρατεύονται σε μικρή ηλικία, ώστε να είναι εύκολο θύμα για την υλοποίηση των σχεδιασμών για αύξηση του μισθοφορικού στρατού. Δεν είναι τυχαίο ότι μπροστά στις χιλιάδες απολύσεις που γίνονται για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων, στη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, που μαστίζουν πρώτα και κύρια τις νέες ηλικίες, η εκβιαστική λύση που δίνει η κυβέρνηση είναι να γίνουν μισθοφόροι, όργανα και θύματα ταυτόχρονα του ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και του ευρωστρατού.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην όποια κατάργηση αναβολών και στη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των σπουδών. Την ώρα που το 50% των σπουδαστών και το 25% των φοιτητών σπουδάζει και εργάζεται για να τα βγάλει πέρα, οι συγκεκριμένες εξαγγελίες αναγκάζουν τους νέους να εγκαταλείψουν πρακτικά τις σπουδές τους. Είναι εκβιασμός και πλήρως αποπροσανατολιστικό το επιχείρημα ότι όρος για τη μείωση της θητείας είναι η αύξηση του μισθοφορικού στρατού, την ώρα που αυτό μπορεί να επιτευχθεί με εκσυγχρονισμό υποδομών και μέτρων φύλαξης.

Η ΚΝΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, να αντιπαλέψουν το ευρωΝΑΤΟικό αποτρεπτικό δόγμα, να παλέψουν για την κατάργηση του μισθοφορικού στρατού, για να επιστρέψουν οι 2.500 Eλληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων. Για να είναι ο στρατός προσανατολισμένος αποκλειστικά και μόνο στην εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, απαιτείται ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων. Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούμε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να παλέψει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ