Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο «μικροσκόπιο» του ανακριτή τα περιουσιακά στοιχεία του Παυλίδη

Από το «μικροσκόπιο» του 20ού τακτικού ανακριτή Α. Ζαβιτσάνου θα περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ. Παυλίδη, με αφορμή τις καταγγελίες για χρηματισμούς «στην υπόθεση της άγονης γραμμής». Ο ανακριτής προχωράει σε έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες των ετών 2006 και 2007, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει εξονυχιστικό έλεγχο όλων των στοιχείων που σχετίζονται με την υπόθεση, πριν αποφασίσει να διαβιβάσει τη σχετική δικογραφία στη Βουλή.

Η υπόθεση ακουμπάει το πρωθυπουργικό περιβάλλον και αναμένεται τις επόμενες μέρες να διαβεί το ανακριτικό κατώφλι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου. Και αυτό γιατί ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης κατέθεσε ότι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος ήταν ενήμερος για τον φερόμενο εκβιασμό του Μανούση από τον Π. Ζαχαρίου, συνεργάτη του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή ο Π. Ζαχαρίου διώκεται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος.

Ωστόσο, ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματίζεται ιδιαίτερα για το ύψος του ποσού που φέρεται ότι ζητήθηκε από τον συνεργάτη του υπουργού Παν. Ζαχαρίου, προκειμένου ο εφοπλιστής να «κερδίσει» την άγονη γραμμή. Το ποσό των 800.000 ευρώ που φέρεται να δόθηκε στον Παν. Ζαχαρίου είναι δυσανάλογα μεγάλο, αφού το ύψος της επιδότησης για τη συγκεκριμένη γραμμή δεν ξεπερνούσε τα 3,6-3,7 εκατ. ευρώ.

Ο ανακριτής αναμένεται να εστιάσει την προσοχή στις πέντε επιταγές «εμού του ιδίου» με ανοιχτή ημερομηνία που φέρεται να έχει εκδώσει ο Φ. Μανούσης, καθώς και στο πώς εισπράχθηκαν. Επίσης, ελέγχονται και οι επισκέψεις του Π. Ζαχαρίου στο γραφείο του Φ. Μανούση που έχουν καταγράψει κάμερες κλειστού κυκλώματος, καθώς και η απόλυση του συνεργάτη του Αρ. Παυλίδη, μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση του εκβιασμού και η επαναπρόσληψη την επόμενη μέρα σε άλλο πόστο.

Τέλος, έμμεση κάλυψη προσφέρει το Μαξίμου στον πρώην υπουργό Αρ. Παυλίδη, αφού σημειώνουν ότι οι επιστολές Μανούση με τις οποίες κατήγγειλε τον εκβιασμό στάλθηκαν μετά την εμπλοκή της δικαιοσύνης στην υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ