Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το 18ο Συνέδριο

Επειτα από μια πολύμηνη προσυνεδριακή διαδικασία, που συνδύασε αρμονικά την εσωκομματική συζήτηση με το πολιτικό άνοιγμα και τη δημόσια συζήτηση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και για τα δύο θέματα του Συνεδρίου, με χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, χωρίς καθόλου να αποσπαστούμε από τη δράση, από την προσπάθεια οργάνωσης και ανάπτυξης αγώνων σε όλα τα μέτωπα, αρχίζουν αύριο Τετάρτη οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου του Κόμματός μας. Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, που πηγάζει από τη στέρεη πεποίθησή μας πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ευοδωθούν οι στόχοι που έθεσε η ΚΕ με τις Θέσεις για τον απολογισμό δράσης και τα καθήκοντά μας έως το επόμενο Συνέδριο.

Η πεποίθηση αυτή ενισχύθηκε από τη δουλειά που έγινε και με το δεύτερο ντοκουμέντο, τις Θέσεις για το σοσιαλισμό. Ο εμπλουτισμός της προγραμματικής αντίληψης του Κόμματος ως προϋπόθεση για ολοκληρωμένη και αποτελεσματική δράση με τη στρατηγική μας μέσα στην εργατική τάξη και το λαό, αντιμετωπίστηκε από μέλη και φίλους με τη δέουσα προσοχή, έγινε ένα σημαντικό βήμα στο ζήτημα της συνένωσης της θεωρητικής και πρακτικής δουλειάς, ένα βήμα ωρίμανσης, παρακαταθήκη για το αύριο.

Ο πήχης έχει τοποθετηθεί, ήδη, πολύ ψηλά. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε με επάρκεια στα σύνθετα καθήκοντα και στις μεγάλες μάχες που βρίσκονται μπροστά μας. Οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας θα είναι η πυξίδα, το εργαλείο, για να προωθήσουμε τους στόχους μας, πατώντας στην έως τα σήμερα πολύ σημαντική δουλειά που έχουμε κάνει, διευρύνοντας τις θετικές κατακτήσεις, αντιπαλεύοντας σταθερά και αταλάντευτα αδυναμίες μας.

Το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και η όξυνση της ταξικής πάλης θα μας βρει καλύτερα εξοπλισμένους, πιο ικανούς να σταθούμε αποτελεσματικά στο πεδίο όπου οι δυνάμεις του κεφαλαίου θα αναμετρηθούν με τις δυνάμεις της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Πιο ικανούς να δουλέψουμε για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος και την ισχυροποίησή του, για να επιταχυνθεί η ταξική ενότητα της ίδιας της εργατικής τάξης και η συμμαχία της με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου.

Προβάλλοντας στο λαό την αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης. Δουλεύοντας ακατάπαυστα, ώστε να συνειδητοποιηθεί πλατιά ο λόγος για τον οποίο πίσω απ' αυτή δεν υπάρχει παρά μόνον η ενσωμάτωση. Κρατώντας ανοιχτό το μέτωπο στον οπορτουνισμό και τη διαβρωτική του επίδραση στο κίνημα, από σήμερα, από την επομένη του Συνεδρίου μας, με γνώμονα τις αποφάσεις μας, δίνουμε τη μάχη μέσα στο λαό, με το λαό, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις της αντεπίθεσής του, της συγκρότησης μιας πανίσχυρης λαϊκής συμμαχίας, που θα αγωνιστεί διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των αναγκών του, κόντρα στην τάξη που βρίσκεται στην εξουσία, στη ρότα ανατροπής της για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε κάθε βήμα αυτής της πάλης, με κάθε ευκαιρία, είναι επένδυση στο καλύτερο αύριο που δικαιούται να ζήσει ο λαός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπρός να ανταποκριθούμε στο προσκλητήριο της Αντεπίθεσης (2009-02-22 00:00:00.0)
Προϋπαντούμε το Συνέδριο με πλατιά πολιτική δράση (2009-02-15 00:00:00.0)
ΚΟΥΤΡΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ (2005-02-11 00:00:00.0)
Μπροστά με τόλμη (2005-01-12 00:00:00.0)
Σκέψεις για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ (2004-12-01 00:00:00.0)
Για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου (2004-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ