Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οσο πάει ... πραΣΥΝίζει

Χτες ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στην τηλεόραση και εξαπέλυσε και πάλι διάφορα «νόστιμα» κατά του ΚΚΕ. Μάλιστα, παρουσιάστηκε σαν περισπούδαστος γνώστης της πολιτικής του Κόμματος και σαν αυθεντικά αντικειμενικός να την ερμηνεύσει. Το βασικό του «μότο», δε, ήταν να αναμηρυκάζει τη γνωστή προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ περί «σύμπλευσης του ΚΚΕ με τη ΝΔ».

*

Φαίνεται, όμως, καθότι βαθιά απασχολημένος με το να μαθαίνει τα ΠΑΣΟΚικά κατά του ΚΚΕ και να τα παπαγαλίζει, του κ. Τσίπρα δε μένει άλλος χρόνος για να ασχοληθεί και να αντιληφθεί την πολιτική άλλων κομμάτων. Π.χ., του ΠΑΣΟΚ...

*

Είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ την περασμένη Παρασκευή στο συνέδριο του κόμματός του, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ:

«Είναι (σ.σ.: το ΠΑΣΟΚ) υπέρ της δημόσιας Παιδείας ή υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων; Είναι υπέρ της δημόσιας παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα ή στηρίζει τους τραπεζίτες; Είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της "Ολυμπιακής" ή καλοβλέπει την ιδιωτικοποίησή της; Είναι εναντίον της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων ή θεωρεί ακόμα ότι αποτελούν πρόκληση για το μέλλον; Κανείς δεν ξέρει»!!!

*

Βέβαια, στην πραγματικότητα, ο «κανένας» που (κάνει ότι) «δεν ξέρει» την πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι ο εξής ...ένας: Ο κ.Τσίπρας.

Ολοι οι υπόλοιποι ξέρουμε:

  • Για τη μαχητική τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου υπέρ των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» («Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προχωρά και η κυβέρνηση στη διευθέτηση αυτού του ζητήματος, της δυνατότητας να υπάρξουν μη κρατικά πανεπιστήμια» - Γιώργος Παπανδρέου, 26/5/2005, ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ).
  • Για τις 7 από τις 10 τράπεζες δημόσιου χαρακτήρα που ιδιωτικοποίησε το ΠΑΣΟΚ, για τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου και τις φωτογραφήσεις του με τους τραπεζίτες όπου στήριξε την «επιδότησή τους» με 28 δισ.
  • Για τις τρεις διαδικασίες επί ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής» και για τη δήλωση Βγενόπουλου (έγινε ανήμερα της επίδειξης «άγνοιας» του κ. Τσίπρα) μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου ότι οι θέσεις της MIG για την εξαγορά της «Ολυμπιακής» συνάδουν απόλυτα και «κουμπώνουν» (!) με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.
  • Για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ περί των «απασχολήσιμων», το νόμο 2639/98 του ΠΑΣΟΚ για την «εκ περιτροπής εργασία», τις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου υπέρ της ανασφάλιστης εργασίας (Λαύριο), κλπ.

Αυτές είναι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Αλλά κατά τον κ.Τσίπρα «κανείς δεν (τις) ξέρει»!

*

Τελικά,

από τη στιγμή που επιτίθεται στο ΚΚΕ με «επιχειρηματολογία» ΠΑΣΟΚ και την ίδια ώρα καλλιεργεί «αριστερό» ...αγνωστικισμό και «αριστερές» (!) αυταπάτες γύρω από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ,

εκείνο που προκύπτει είναι ότι αυτό που πραγματικά δεν ξέρει ο κ.Τσίπρας είναι ένα και μόνο:

Το «πώς» και το «πότε», ακριβώς, το κόμμα του θα κάνει την κολεγιά με το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ