Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Συναίνεση» για νέα αντιλαϊκά μέτρα

O Γ. Καρατζαφέρης στη Βουλή, στη συζήτηση Ερώτησής του στον πρωθυπουργό, με θέμα την «ανάγκη συναίνεσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης»:

«(...) Ποια είναι η δύναμη αυτή που θα μπορέσει να μας βγάλει από την κρίση; Πιστεύετε πράγματι (σ.σ.: απευθύνεται στον πρωθυπουργό) ότι μόνος σας μπορείτε; Εγώ μιλάω ότι έχετε τις αγαθότερες των προθέσεων και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Εις την ουσία. Πώς θα βγούμε από την κρίση; (...) Η στομφώδης επιχειρηματολογία, γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στο "Βήμα της Κυριακής", δεν μπορεί να είναι ο βατήρας της συναίνεσης. Οπως και να το κάνουμε χρειάζονται μέτρα (...) Πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα τα οποία δε θα είναι ευχάριστα (...) ο Λουκάς ο Παπαδήμος, να τον πάρουμε από υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, να τον φέρουμε εδώ, να κάνει μία κυβέρνηση, να βάλετε εσείς τους υπουργούς σας, να βάλει το ΠΑΣΟΚ, να βάλουμε και οι υπόλοιποι από έναν και να στηρίξουμε όλοι μαζί (...) Ερχονται βουλευτές δικοί σας κ. πρωθυπουργέ. Δε φτάνω εγώ κ. πρωθυπουργέ και να ήθελα και να θέλατε δε φτάνω. Και μου λένε έλα και συ Γιώργο να μας βοηθήσεις... Πρέπει όλοι να βοηθήσουν (...) Κ. πρωθυπουργέ, σας κάνω έκκληση, σκεφτείτε το με το καλό σας μυαλό, ακούστε όσα σας λέω από το καλό σας αυτί (...) το καλό της Ελλάδος μπορεί να έρθει σε αυτή την κρίση μόνον αν πιστέψουμε όλοι σε μία πανστρατιά, διαφορετικά ματαιοπονείτε».

ΛΑ.Ο.Σ. και όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας προπαγανδίζουν «συναίνεση». Για να αφοπλίσουν το λαό ώστε να υποστεί νέες θυσίες, υπό μορφή «αναγκαίων μέτρων». Να πληρώσει την κρίση, ενώ τα μονοπώλια θα μένουν αλώβητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ