Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΤΙΡΤΙΡΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δε χωρά αμφιβολία ότι η κρίση θα χτυπήσει τη χώρα μας, δε χωρά επίσης αμφιβολία ότι οι καπιταλιστές θα θελήσουν να φορτώσουν και αυτή την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, γι' αυτό μιλούν για συναίνεση, όλοι μαζί, λένε, να την αντιμετωπίσουμε. Αυτό φυσικά είναι παγίδα, είναι προσπάθεια για να αφοπλιστεί το εργατικό και γενικότερα λαϊκό κίνημα.

Δουλειά δική μας είναι η συσπείρωση δυνάμεων πάνω στα προβλήματα σε Αντιιμπεριαλιστική, Αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και η ανάπτυξη των αγώνων.

Αγώνες, που, από τη μια, θα μπαίνουν φραγμός στα αντεργατικά μέτρα και, από την άλλη, θα δείχνουν τη διέξοδο, που βρίσκεται φυσικά στην ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας, που δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ολα τα τελευταία χρόνια, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είτε με κυβέρνηση ΝΔ, έχουν παρθεί μια σειρά αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που έχουν χειροτερεύσει την κατάσταση των εργαζομένων και συνταξιούχων. Με δικαιολογίες πότε τα άδεια ταμεία, πότε η καμένη γη, τώρα η κρίση.

Χρόνια τώρα, έχουν και οι δυο μπροστά τους ένα τεράστιο ψέμα και καταφέρνουν να το περνάνε σε ένα μεγάλο μέρος του λαού σαν αλήθεια, αναγκαιότητα, μονόδρομο.

Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση, να 'χουμε τουλάχιστον 450.000 ανέργους και η μεγάλη τους πλειοψηφία να ψηφίζουν αυτούς που τους έκαναν άνεργους και, μάλιστα, το ένα τέταρτο από αυτούς να παίρνει ένα μικρό επίδομα και οι άλλοι τίποτα. Αυτοί που παίρνουν επίσης το «τίποτα» είναι χιλιάδες νέοι και νέες που πρωτομπαίνουν στην παραγωγή και δε βρίσκουν δουλειά.

Για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση, χρειάζεται ένταση της ιδεολογικής και οργανωτικής δουλειάς. Χρειάζεται αξιοποίηση περισσότερο της επιρροής του Κόμματος για να φθάσουμε σε πολλούς χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα.

Νομίζω ότι σήμερα μπορούμε καλύτερα από χθες να δουλέψουμε και να έχουμε αποτελέσματα, όπως έδειξαν οι τελευταίες κινητοποιήσεις μετά τη δολοφονία του μαθητή, το Κόμμα φάνηκε πιο έμπειρο, πιο οργανωμένο, όχι μόνο το να κάνει καλή παρουσία και να δώσει σωστό προσανατολισμό, με σωστά συνθήματα στους αγώνες, αλλά και να τους προφυλάξει από τις προβοκάτσιες που είχε στήσει ο αντίπαλος. Και γι' αυτό μας βρίζουν, με πρωταγωνιστή και τον Γλέζο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι φυλάμε τα τομάρια μας.

Πρέπει να του πούμε ότι κατέβασε τη χιτλερική σημαία μαζί με τον Σάντα από την Ακρόπολη και μπράβο του. Από τότε όμως, πολλές φορές προσπάθησε να κατεβάσει την κόκκινη σημαία, του λέμε λοιπόν, δε θα τα καταφέρεις. Σε αυτές τις σημαίες είναι γραμμένα τα αιτήματα του σήμερα και τα πιο τολμηρά οράματα του αύριο και γι' αυτό θα νικήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ