Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑντιΚΚΕ χυδαιότητα και συκοφαντία από τον πρόεδρο του ΣΥΝ

«Αυτό που ενοχλεί κάθε λογής υποστηριχτές του συστήματος, όπως και η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι το ΚΚΕ δεν "ξεσκονίζει αγάλματα", δεν υποτάσσεται στις επιλογές της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, αλλά τις αντιμάχεται, εξοπλίζει και οργανώνει το λαό για να μην πληρώσει την κρίση. Η ενόχληση παράγει τη χυδαιότητα και τη συκοφαντία».

Μ' αυτά τα λόγια ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απάντησε στις συκοφαντικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα κατά του ΚΚΕ, που έκανε χτες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», στο πλαίσιο συνέντευξής του.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα αντιΚΚΕ ένστικτά του και χωρίς καν να ερωτηθεί, με το που αναφέρθηκε το ΚΚΕ σε μια άσχετη ερώτηση που αφορούσε στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Είπατε όμως για το ΚΚΕ. Εχει το συνέδριό του αυτές τις μέρες. Κι εγώ ειλικρινά θλίβομαι, διότι το ΚΚΕ, αντί να συζητάει σήμερα για τη μεγάλη κρίση και πώς θα την αντιμετωπίσουμε, συζητάει για το χθες για το παρελθόν. Τούτες τις μέρες παίζεται στους κινηματογράφους μια εξαιρετική ταινία του Θ. Αγγελόπουλου "Σκόνη του χρόνου". Νομίζω ότι έχει συσσωρευτεί στον Περισσό αυτή η σκόνη όλες αυτές τις μέρες. Το ξεσκόνισμα των αγαλμάτων του Στάλιν έχει δημιουργήσει μεγάλη σκόνη, η οποία έχει κατακάτσει στον Περισσό. Και αναρωτιέται κανείς αν μπορούν να θεωρούν ότι, βάζοντας στο στόχαστρο τις άλλες αριστερές δυνάμεις - διότι πρώτη φορά το ακούσαμε αυτό από εισήγηση Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ - ότι στόχος στις ευρωεκλογές δεν είναι ο δικομματισμός, αλλά να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Βάζοντας τέτοιους στόχους αν μπορεί κανείς να πείσει ότι είναι μια δύναμη που θέλει να συμβάλει στην ανατροπή των συσχετισμών προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν πρωτοτύπησε. Για μια ακόμα φορά, αναπαρήγαγε την αντιΚΚΕ προπαγάνδα, στην οποία έχουν συμπέσει αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις εδώ και καιρό. Η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να πείσει το ακροατήριό της ότι το ΚΚΕ σ' αυτό του το Συνέδριο δεν κάνει τίποτα άλλο απ' το να «θυμιατίζει» τον Στάλιν. Προσπαθεί, μεταξύ άλλων, να υποβαθμίσει την τεράστιας αξίας για το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα συζήτηση για το σοσιαλισμό, την πείρα που πηγάζει απ' την οικοδόμησή του. Δείχνει έτσι την απέχθειά της στην προοπτική να αποτινάξει η εργατική τάξη, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, την καπιταλιστική εκμετάλλευση και σε κάθε τι που υπηρετεί αυτήν την προοπτική.

Και, φυσικά, ο Αλ. Τσίπρας δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να εμφανίσει το κόμμα του σαν τον υποτιθέμενο νούμερο ένα εχθρό του ΚΚΕ, βάζοντας στο στόμα της Αλ. Παπαρήγα λόγια που η ίδια δεν είπε. Θα έπραττε σοφότερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αν διάβαζε τα ντοκουμέντα, τις Θέσεις και τις εισηγήσεις, τα ίδια και όχι την «Αυγή», που πρώτη και καλύτερη τα παραποίησε. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, θα έπρεπε να το ξέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ