Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Νέα παρέμβαση για «τρομοκρατία»

Εκφράζει την ανησυχία του για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις και ζητάει «ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών»

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να συνεργαστεί για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», μέσω ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών, εξέφρασε ο Ντ. Σπέκχαρντ, παρεμβαίνοντας για ακόμα μια φορά με αφορμή τις πρόσφατες προβοκατόρικες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον υπουργό Ανάπτυξης για θέματα ενέργειας, εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες επιθέσεις και ζήτησε διαρκή επαγρύπνηση. «Βεβαίως και μας ανησυχούν» είπε οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «ανησυχούν όλους τους Ελληνες». Οπως είπε ο πρέσβης, «δεν είναι κάτι μοναδικό για την Ελλάδα, αλλά όλες οι χώρες πρέπει να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση και έτοιμες να συνεργαστούν ως εταίροι και σύμμαχοι». Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε συνεργασία με «ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών», ώστε «να μάθει ο ένας από τον άλλον» χάριν της προστασίας των πολιτών.

Την ίδια στιγμή συνεχίστηκε ο καυγάς μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για το ποιος από τους δύο μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την «τρομοκρατία», καθώς είναι δεδομένη η πλήρης σύμπλευση και συστράτευση στα (αντι)τρομοκρατικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Ο Ευ. Αντώναρος επανήλθε χτες κατηγορώντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζοντας τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ότι χρησιμοποιούν βαριές εκφράσεις «εναντίον του ίδιου του τόπου τους» για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι το πρόβλημα δεν είναι δηλώσεις των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά «το γεγονός ότι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, εδώ και 3 μήνες, βλέπουν κόσμο να τα σπάει στους δρόμους, βλέπουν μια γενικευμένη αίσθηση ανομίας και ακούν για αυτοκίνητα με 50 κιλά εκρηκτικά έξω από τράπεζες και για πυροβολισμούς στο μέσο της Αθήνας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ