Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψηφοθηρία χωρίς όρια

Πρώτα ήρθε, απ' τις 15.2.2009, η πρόταση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΚΟΑ - της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ - να είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Χτες ήρθαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας και Εύη Χριστοφιλοπούλου και έδωσαν συνέντευξη Τύπου «για τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, την κοινωνική υποστήριξη της Πολιτείας στην ίδια και σε παρόμοιες καταστάσεις, καθώς και για την κατάσταση των ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά εργασίας». Και - μεταξύ των άλλων - ζήτησαν να «επικηρυχτούν άμεσα οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό» και να «πολιτογραφηθεί η Κωνσταντίνα Κούνεβα Ελληνίδα, με τη διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης».

Αιδώς Αργείοι! Και η ψηφοθηρία έχει τα όριά της. Δεν μπορεί το σακάτεμα μιας εργάτριας - που έτυχε να είναι μετανάστρια - να χρησιμοποιείται με αυτόν τον προκλητικό τρόπο ως πιστοποιητικό φιλεργατικής πολιτικής.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ είχαν και το θράσος να μιλήσουν για τους «ομήρους ανθρώπους των STAGE» που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Μιλούν δηλαδή εκείνοι που οι κυβερνήσεις τους καθιέρωσαν τα προγράμματα STAGE και είχαν αναδειχτεί σε πρωθιερείς στις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων.

Αλλά όταν περισσεύει το θράσος, όλα επιτρέπονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ