Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
«Η δημοκρατία διέρχεται κρίση»

Την εκτίμηση ότι «η Δημοκρατία διέρχεται κρίση», εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, εξέφρασε ο Κ. Παπούλιας, ζητώντας λύσεις στα ζητήματα της φτώχειας, της κοινωνικής ανισότητας που τραυματίζουν όπως είπε τη δημοκρατία.

«Η φτώχεια και η κοινωνική ανισότητα, η ανεργία και ο αποκλεισμός, τραυματίζουν την ποιότητα της δημοκρατίας μας και ζητούν λύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκδήλωση για την 96η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων από την τουρκοκρατία. Γι' αυτό, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ίσως θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε τη δημοκρατία όχι ως κάτι δεδομένο, αλλά ως μια συνεχή κατάκτηση».

Γενικότερα ο Καρ. Παπούλιας εξέφρασε την ανησυχία του αν τα «σχέδια εξόδου» από την κρίση καλύπτουν το σύνολο της κοινωνίας. «Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος πλέον με το ερώτημα, αν οι λύσεις που προτείνονται στο οικονομικό αδιέξοδο προσλαμβάνουν τις αγωνίες των πολιτών, αν εκφράζουν τις κοινωνίες στο σύνολό τους», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτίμησε ότι «η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργεί νέα αδιέξοδα αλλά και νέες εκτιμήσεις για θέσεις που μέχρι σήμερα θεωρούνταν απόλυτα στέρεες και δεν επιδέχονταν καμιά αμφισβήτηση». Επισήμανε επίσης, ότι οι κοινωνίες παντού «προβληματίζονται για τις επιπτώσεις των κλυδωνισμών στο παγκόσμιο οικονομικό οικοδόμημα» αλλά και «για το μέλλον της εργασίας και της κοινωνικής πρόνοιας, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ουσία της δημοκρατίας». Καταλήγοντας σημείωσε ότι η κρίση είναι ταυτόχρονα «μια ευκαιρία για νέες πολιτικές και κοινωνικές κατακτήσεις, για μια κοινωνία με πιο ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ