Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «θυρωροί» της καπιταλιστικής διαχείρισης...

Ολόκληρη ανακοίνωση εξέδωσε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος (ΚΟΕ) με αφορμή την εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος, για να συκοφαντήσουν κατά την προσφιλή τους μέθοδο το ΚΚΕ, αλλά και να ομολογήσουν ταυτόχρονα, περνώντας τις εξετάσεις τους στην αστική τάξη, πως πολιτικός τους στόχος είναι όλος κι όλος να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ και να έρθει κάποια άλλη, στο πλαίσιο πάντα του καπιταλιστικού συστήματος.

Ρωτά η ΚΟΕ: «Για το ΚΚΕ τίθεται το εξής ερώτημα: Γιατί δεν επιδίωξε την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή;». Και παραθέτει στη συνέχεια ένα μέρος από δήλωση της Αλ. Παπαρήγα, το Φλεβάρη του 1999, για να στηρίξει το επιχείρημα «Η σημερινή συμπεριφορά του ΚΚΕ δεν αποτελεί έμμεση αλλά ξεκάθαρη στάση υποστήριξης της σημερινής κυβέρνησης;».

Είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο από μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει τη στρατηγική του ΚΚΕ. Να καταγγέλλει το στόχο του συνεπούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, που δεν είναι άλλος από την ανατροπή του καπιταλισμού και την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη. Και να θέλει να παίξει το ρόλο του θυρωρού στην καπιταλιστική διαχείριση, χωρίς να παρουσιάζει καμία πολιτική πρόταση πραγματικής διεξόδου για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Προφανώς, για άλλη μια φορά, εκτέλεσαν την αποστολή τους...

ΥΓ: Εκείνη η δήλωση της Αλ. Παπαρήγα το Φλεβάρη του 1999, που επικαλείται η ΚΟΕ, ξεκινούσε ως εξής: «Το θέμα για το ΚΚΕ δεν είναι μόνο να φύγει αυτή η κυβέρνηση (σ.σ. του ΠΑΣΟΚ), αλλά και να αρχίσει να ξετυλίγεται - όσο γίνεται πιο γρήγορα - το μπερδεμένο σήμερα κουβάρι, ώστε τελικά να φύγει από τη μέση αυτή η πολιτική. Οι κυβερνήσεις πέφτουν, το θέμα είναι να πέσει, να εκπέσει, αυτή η πολιτική». Ας την ξαναδιαβάσουν να την εμπεδώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ