Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΜΕΝΙΔΙ
Μεγάλη συνεισφορά στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα το Συνέδριο του ΚΚΕ

Στο Συνδικάτο Οικοδόμων της πόλης πραγματοποιήθηκε διεθνιστική εκδήλωση αλληλεγγύης

Πολύ μικρή αποδείχτηκε τελικά η μεγάλη αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Μενίδι, την Παρασκευή το βράδυ, για να χωρέσει το πλήθος κόσμου που συμμετείχε στη διεθνιστική εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Μενιδίου, Λιοσίων, Ζεφυρίου και Βόρειων χωριών, στα πλαίσια το 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή εκδήλωση, εκπρόσωποι εφτά ξένων αντιπροσωπειών, προσκαλεσμένων του ΚΚΕ, μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τους αγώνες που γίνονται στις χώρες τους. Ταυτόχρονα τόνισαν τη μεγάλη συμβολή που διαδραματίζει το ΚΚΕ στην προσπάθεια συντονισμού του διεθνούς κομμουνιστικού - εργατικού κινήματος.

Από νωρίς το απόγευμα, η ντυμένη στα κόκκινα αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων είχε γεμίσει με μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος, για να υποδεχτούν τους εκπροσώπους των ξένων αντιπροσωπειών και συγκεκριμένα από τα: ΚΚ Αρμενίας, ΚΚ Αλβανίας, ΚΚ Μάλτας, ΚΚ Βρετανίας, Πόλο για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας, ΚΚ Εσθονίας, Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας. Με την είσοδο των εκπροσώπων το σύνθημα «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών - κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών» αντήχησε στην αίθουσα, για να ακολουθήσουν θερμά χειροκροτήματα και συντροφικές χειραψίες.

Ο Ηλίας Βαγγέλης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου, καλωσόρισε τους εκπροσώπους στο χώρο και τόνισε στο χαιρετισμό του ότι η εργατική τάξη της χώρας, Ελληνες και οικονομικοί μετανάστες, που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που δημιουργεί το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, ελπίζουν στις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Την εκδήλωσε άνοιξε στη συνέχεια η Γιούλη Αγγελοπούλου από την ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Στις σημερινές συνθήκες η ανταλλαγή της πείρας, ο προλεταριακός διεθνισμός και η αλληλεγγύη είναι πολύτιμη υπόθεση. Πάνω από όλα όμως είναι η κοινή στρατηγική απέναντι στον ιμπεριαλισμό, που θα δυναμώσει συνολικά το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα».

Στη συνέχεια πρώτος το λόγο πήρε ο Βίκτορ Πετζιοβάνι, ΓΓ του ΚΚ Μάλτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πάλη του λαού της χώρας του να διώξει τους αποικιοκράτες. Μίλησε ταυτόχρονα για τους αγώνες κάτω από αντίξοες συνθήκες που έχουν δώσει οι κομμουνιστές της Μάλτας και για το ΚΚ Μάλτας που βρίσκεται σε φάση αναγέννησης.

Ακολούθησε ο Ντανιέλ Αντονίνι, υπεύθυνος Διεθνών Θεμάτων του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας, ο οποίος μίλησε για την επικίνδυνη δράση της «ψευτοαριστεράς», όπως τη χαρακτήρισε, στη χώρα του αλλά και την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ποινικοποιήσει την πάλη των κομμουνιστών με την εξίσωση ναζισμού - κομμουνισμού.

«Είμαστε ευγνώμονες στους Ελληνες κομμουνιστές γιατί εμπνεόμαστε και από τους αγώνες που δίνουν και τις επιτυχίες του στις εκλογές. Και αν παλιά το ΚΚΕ μάθαινε από την ΕΣΣΔ, σήμερα το δικό μας κόμμα και πολλά ακόμα διδασκόμαστε από το ΚΚΕ», είπε χαρακτηριστικά ο Γιούρι Μίσι, εκτελών χρέη προέδρου του Συμβουλίου του ΚΚ Εσθονίας.

Ο Φραντζέσκο Μαρίνιο, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, αναφέρθηκε στους πρόσφατους αγώνες στη χώρα του από φοιτητές και εργαζόμενους και συμπλήρωσε ότι ο εχθρός είναι κοινός: Το μεγάλο κεφάλαιο και η ΕΕ.

Ο Μουχαρέμ Χάφα, ΓΓ του ΚΚ Αλβανίας, διάβασε το χαιρετιστήριο του Κόμματός του προς το 18ο Συνέδριο και σημείωσε, ότι αυτό θα παίξει ξεχωριστό ρόλο στην ενδυνάμωση του κομμουνιστικού κινήματος διεθνώς.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ρόμπερτ Γκρίφιθ, ΓΓ του ΚΚ Βρετανίας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις απεργίες που γίνονται αυτή την περίοδο στη χώρα του στους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών και την προσπάθεια αντιδραστικών και εθνικιστικών στοιχείων να διεισδύσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από το στόχο, που δεν είναι άλλος από τα μονοπώλια και τους καπιταλιστές.

Τέλος το λόγο πήρε ο Ασιγκαπιάν Αβάγκ, μέλος του ΠΓ του ΚΚ Αρμενίας, ο οποίος επισήμανε ότι οι αποφάσεις του Συνεδρίου του ΚΚΕ θα είναι μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη του κομμουνιστικού κινήματος.

Η εκδήλωση έκλεισε με αναμνηστικά δώρα που δόθηκαν στους εκπροσώπους και στη συνέχεια με υψωμένες τις αριστερές γροθιές να τραγουδούν όλοι μαζί τη «Διεθνή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα κόμματα που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία» (2015-12-09 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης (2009-02-17 00:00:00.0)
Τα κόμματα που συμμετείχαν (2008-03-16 00:00:00.0)
Ευχές για το 2006 (2006-01-08 00:00:00.0)
Διεθνής αναγνώριση του κομμουνιστή ηγέτη (2005-05-29 00:00:00.0)
Σε υψηλό βαθμό η εκπροσώπηση πολλών αδελφών κομμάτων (2005-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ