Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ντίλερς» κυβερνητικών προγραμμάτων

Την προηγούμενη βδομάδα, η «Αμέρικαν Εξπρές» ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εργασίες της στην Ελλάδα στις 3 Ιούλη 2009, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα. Οι 68 εργαζόμενοι της τράπεζας μένουν χωρίς δουλειά. Τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται και με τις επικουρικές συντάξεις, αφού το Ταμείο χρηματοδοτείται από τις εισφορές του εργοδότη και των εργαζομένων και από τη στιγμή που θα κλείσει η τράπεζα, οι 257 συνταξιούχοι - δικαιούχοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επικουρική σύνταξη.

Για την «Αμέρικαν Εξπρές» η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ έδωσε προχτές συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου. Οι τοποθετήσεις τους έμειναν στις διαπιστώσεις και στις εύκολες καταγγελίες, με στόχο να συγκαλυφθούν οι καίριες ευθύνες που έχει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός για τον εργασιακό μεσαίωνα που εδραιώνεται βήμα - βήμα στους χώρους δουλειάς, αλλά και για τη στήριξη που προσφέρει στα σημερινά μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, στο όνομα της κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1996 μέχρι σήμερα η «Αμέρικαν Εξπρές» μειώνει συνεχώς το προσωπικό μέσω «εθελούσιας εξόδου», χωρίς ποτέ να αντιδράσει η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ.

Ακόμα χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γ. Παναγόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, πως ένα από τα μέτρα που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι καλό, αλλά δεν υλοποιείται ούτε αυτό, είναι το πρόγραμμα «Μια αρχή, μια ευκαιρία». Δηλαδή, χαρακτήρισε θετικό ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους εργοδότες να ξεζουμίζουν εργατικά χέρια νέων από 16 έως 25 ετών, χωρίς να πληρώνουν φράγκο οι ίδιοι για μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές και χωρίς καμία δέσμευση ή υποχρέωση για συνέχιση της εργασίας μετά το 5μηνο. Αυτά λένε οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού, κάνοντας αυτονόητη την ανάγκη να τους καταμερίσουν οι εργαζόμενοι τις ευθύνες που τους αναλογούν για τη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ