Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις

Σε Θεσσαλονίκη, Λιτόχωρο, Γιάννενα

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 21 Μάρτη, διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ, για να τιμήσει τα αθώα θύματα των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων και τους αγώνες των λαών, να αναδείξει την αντίθεση του λαού στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικού Στρατηγείου με όπλα μαζικής καταστροφής.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το 3ο Σώμα Στρατού (επί της Λεωφόρου Στρατού), όπου σχεδιάζεται να εγκατασταθεί το νέο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, και θα καταλήξει στο Λιμάνι που πριν 10 χρόνια μετατράπηκε σε ορμητήριο των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ για το ματοκύλισμα του γιουγκοσλάβικου λαού. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει ο Ντραγκομίρ Βουσίτσεβιτς, πρώην πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα.

Στο Λιτόχωρο

Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση διοργανώνει το Σάββατο, στις 12 μ., στο Λιτόχωρο, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή τη ΝΑΤΟική άσκηση που θα διεξαχθεί στην περιοχή τις επόμενες μέρες.

Οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή της άσκησης στο Λιτόχωρο θυμίζουν μέρες πολέμου του 1999, όταν το Λιμάνι της Γρίτσας και ευρύτερα η περιοχή μετατράπηκε σε προγεφύρωμα των Αμερικανών για την επιδρομή στη Γιουγκοσλαβία. Σήμερα, ακριβώς 10 χρόνια μετά το βρώμικο πόλεμο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ο ιμπεριαλιστικός στρατός εξασκείται για νέες ταχείες επεμβάσεις, για να σκορπά τον όλεθρο σε χώρες και λαούς.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση στο Λιτόχωρο. Να διαδηλώσει για τη διάλυση του NATO, την έξοδο της Ελλάδας από το NATO, την απομάκρυνση όλων των ξένων βάσεων από τη χώρα, την επιστροφή όλων των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων αποστολών, που βρίσκονται εκτός της Ελλάδας για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού.

Στα Γιάννενα

Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας και 60 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται στα Γιάννενα, την Παρασκευή 20/3 και ώρα 6 μ.μ., στο μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών Τσιάρα - Φίλιου - Τάτση από την Επιτροπή Ειρήνης, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και το Σύλλογο Γυναικών του νομού. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πορεία στη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ