Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΜΙΛΑΝΕ, ΚΕΡΔΗ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ: «Η τιμή του σταριού "σκαρφάλωσε" χθες σε ζενίθ τριμήνου, του καλαμποκιού σε υψηλό επτά εβδομάδων και η σόγια κατέγραψε τα μεγαλύτερη κέρδη από τον Ιανουάριο» (η καταγραφή στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ: «Ανησυχώ για την Ευρώπη. Ανησυχώ για όλον τον κόσμο καθώς δεν υπάρχουν ασφαλή καταφύγια από την παγκόσμια οικονομική καταιγίδα. Η κατάσταση στην Ευρώπη όμως με ανησυχεί περισσότερο από την Αμερική» (ο Paul Krugman σε «The New York Times» και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: «Η Fitch προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της EFG Eurobank, ενώ διατήρησε αρνητική την αξιολόγησή της για τις προοπτικές της τράπεζας (...) είχε προηγηθεί η μείωση σε αρνητικές των προοπτικών (...) από τη Moody's» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: «Σημαντικό πλήγμα στην αγορά εργασίας και στην απασχόληση (...) η απόφαση της γνωστής βιομηχανίας "Αλουμίλ" που ανήκει στον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργο Μυλωνά, να προχωρήσει από χθες στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, με μείωση των ωρών εργασίας από 8 σε 6,5 καθημερινά, που σημαίνει παράλληλη μείωση των μισθών σε ποσοστό γύρω στο 20% (...) δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν στην κατάληψη των γραφείων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ