Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σταθερά εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς

Η «προχειρότητα», η «έλλειψη σχεδίου» και οι «ανεπάρκειες της κυβερνητικής πολιτικής» αποτελούν για το ΠΑΣΟΚ, τις αιτίες που «ο αγροτικός κόσμος της χώρας διέρχεται την κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του».

Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Εξαρχος, με θέμα «η κατάσταση στον αγροτικό χώρο και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ». Πρόκειται για προτάσεις που κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο της ΕΕ και της ΚΑΠ και κινούνται στην κατεύθυνση της αύξησης των ...επενδύσεων στην αγροτική οικονομία, μια προοπτική που μπορεί να αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με τα οξυνόμενα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αποκαλύπτεται έτσι για άλλη μια φορά η «πράσινη» υποκρισία και κοροϊδία σε βάρος της αγροτιάς.

Ο Β. Εξαρχος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει εγκαταλείψει τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους στο έλεος της αγοράς, όπου κυριαρχούν τα καρτέλ», προσθέτοντας ότι «χρειάζονται κατεπειγόντως μέτρα προστασίας των αγροτών από τα καρτέλ, τους μεσάζοντες και τους εμπόρους». Και πώς θα επιτευχθεί αυτό; Μα, φυσικά, με την «ενεργοποίηση των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών», κάτι που δεν κάνει η ΝΔ, αλλά δεν έκανε και το ΠΑΣΟΚ όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση, αλλά θα το κάνει όταν βρεθεί εκ νέου στον κυβερνητικό θώκο...

Αναφέρθηκε επίσης στη δεινή οικονομική κατάσταση την οποία έχουν περιέλθει η κτηνοτρόφοι, αλλά και οι αγρότες εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής και των πολύ χαμηλών τιμών στο λάδι, το βαμβάκι, το σιτάρι, τα εσπεριδοειδή και το καλαμπόκι. Φυσικά και η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στο να πείσει τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας και ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους ότι τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της «κακής διαχειριστικής» πολιτικής της ΝΔ και όχι φυσικά αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που το ΠΑΣΟΚ ψήφισε ως κυβέρνηση το 2003 και βεβαίως υποστηρίζει σε όλους τους τόνους. Μάλιστα, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Χ. Τρικούπη καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να πείσει τους φτωχομεσαίους αγρότες της χώρας ότι το μέλλον τους βρίσκεται εντός του «ευρωμονόδρομου», ο οποίος όμως, όπως ήδη αποδεικνύεται, τους οδηγεί στο οριστικό ξεκλήρισμα.

Πίσω από τις διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να ηχούν «όμορφα», στην πραγματικότητα κρύβεται η στοχοπροσήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην ελληνική ύπαιθρο, μια πολιτική δηλαδή στην οποία υπάρχει πλήρης σύμπλευση με αυτήν της ΝΔ. Αναφερόμενος ο Β. Εξαρχος στην υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, επισήμανε ότι «η έμφαση έπρεπε να δοθεί σε δράσεις ενίσχυσης των επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του τομέα, βελτίωσης των υποδομών» κ.ά. Μόνο που είναι γνωστό ότι τα όποια «επενδυτικά σχέδια» προωθούνται προς έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να πληρούν απαραίτητα τον όρο της ...«βιωσιμότητας». Ορος που, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν πληρούται από τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, οι οποίοι βρίσκονται με τη «θηλιά» των χρεών στο «λαιμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στο Σουφλί (2011-10-08 00:00:00.0)
Αποφασιστικά αύριο στη Θεσσαλονίκη (2011-02-04 00:00:00.0)
Κοροϊδία με το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ (2010-11-26 00:00:00.0)
Πρόκληση σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς (2009-10-31 00:00:00.0)
Νέα κατρακύλα στις τιμές των αγροτικών προϊόντων! (2009-10-14 00:00:00.0)
Αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» (2001-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ